Στήριξη των ανέργων πιλότων ζητά η Επιτροπή Μεταφορών της Βουλής

Στήριξη των ανέργων πιλότων ζητά η Επιτροπή Μεταφορών της Βουλής

Το θέμα στήριξης των ανέργων Κυπρίων πιλότων και τη στήριξη της κυβέρνησης προς αυτούς, εξέτασε στη σημερινή της συνεδρία η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Μεταφορών, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της και Βουλευτή του ΔΗΚΟ Πάφου Χαράλαμπο Πιττοκοπίτη, ώστε, όπως είπε, να μην απολέσουν την άδεια ασκήσεως του επαγγέλματος τους.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο κ. Πιττοκοπίτης ανέφερε πως οι πιλότοι βρίσκονται στην ανεργία εδώ και ένα χρόνο περίπου, λόγω των περιοριστικών μέτρων που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του  covid- 19.

Πρόσθεσε πως βάσει των κανονισμών της ΕΕ θα πρέπει κάθε τέσσερις - πέντε μήνες να προχωρούν στην ανανέωση της άδειας ασκήσεως επαγγέλματος. Επειδή, συνέχισε, για να παρακαθίσουν σε αυτή την πρακτική και θεωρητική άσκηση θα πρέπει να μεταβαίνουν στο εξωτερικό, θα πρέπει κατά συνέπεια, όπως είπε, να επωμίζονται οι ίδιοι ένα κόστος γύρω στις 3.000 ευρώ έκαστος. 

Κατόπιν τούτου, ανέφερε ο κ. Πιττοκοπίτης, οι άνεργοι πιλότοι ζήτησαν να περιληφθούν στα μέτρα στήριξης της κυβέρνησης. Όπως εξήγησε,  το θέμα είχε συζητηθεί εκ νέου στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Μεταφορών πριν από ένα μήνα και είχαν καλέσει τα αρμόδια Υπουργεία την Πολιτική Αεροπορία και το Υπουργείο Οικονομικών ώστε να παρουσιάσουν τις σκέψεις τους επί του θέματος. 

Δυστυχώς, στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Μεταφορών της Βουλής αντιμετώπισαν μια πολύ αρνητική αντιμετώπιση του θέματος, από την εκπρόσωπο του Υπουργείου Οικονομικών, είπε.

Ο κ. Πιττοκοπίτης κάλεσε σήμερα το Υπουργείο Οικονομικών όπως επιδείξει και το ανθρώπινο του πρόσωπο απέναντι σε συμπολίτες μας – εργαζόμενους που βρέθηκαν στην ανεργία όχι εξ υπαιτιότητας δικής τους. 

Είπε πως αυτή η αυστηρή και έντονη κριτική ασκήθηκε από όλες τις πλευρές της Βουλής προς την Εκπρόσωπο του Υπουργείου Οικονομικών αλλά και προς τον τρόπο τον οποίο τοποθετείτο στα απόλυτα δικαιολογημένα αιτήματα των ανέργων πιλότων. Στο μεταξύ, η συζήτηση αναβλήθηκε για την ερχόμενη Πέμπτη στο πλαίσιο της οποίας θα κληθεί να παραστεί ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Οικονομικών, ο οποίος θα είναι σε θέση να λάβει αποφάσεις για το συγκεκριμένο θέμα.   

Εξάλλου, στη σημερινή συνεδρίαση εξετάστηκαν οι καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην ολοκλήρωση των εργασιών του Αρχαιολογικού Μουσείου Λάρνακας και η επαναλειτουργία του για το κοινό. Σύμφωνα με τον κ. Πιττοκοπίτη κατά τη σημερινή συνεδρία, έγινε μια ενημέρωση της Επιτροπής στο πλαίσιο της οποίας αναφέρθηκε και η καθυστέρηση των τεσσάρων περίπου ετών όσον αφορά την ολοκλήρωση των εργασιών για να μπορέσει να επαναλειτουργήσει το αρχαιολογικό μουσείο Λάρνακας.

Δυστυχώς, παρατήρησε οι απαντήσεις που δόθηκαν από την Εκπρόσωπο του Τμήματος Αρχαιοτήτων δεν έχουν πείσει τα μέλη της Επιτροπής, με αποτέλεσμα να αναβληθεί και αυτό το θέμα προς εξέταση την ερχόμενη Πέμπτη. Στο πλαίσιο της επόμενης συνεδρίας, όπως είπε, θα κληθούν να παραστούν οι πολιτικοί προϊστάμενοι των εμπλεκομένων τμημάτων, όπως είναι οι Υπουργοί Οικονομικών και Μεταφορών. 

Στο συγκεκριμένο θέμα, συνέχισε, υπήρξε μια έντονη τοποθέτηση των εμπλεκομένων συναδέρφων του βουλευτών της Επαρχίας Λάρνακας για την υπέρμετρη καθυστέρηση που παρατηρείται στις εργασίες αναδόμησης του Μουσείου της Λάρνακας . Πρόσθεσε τέλος πως ήταν καθολική η τοποθέτηση όπως παραστούν στην επόμενη συνεδρία οι πολιτικοί προϊστάμενοι των δύο εμπλεκομένων Υπουργείων.

Home