Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Στο 20% της κανονικής η βροχόπτωση τον Οκτώβριο

Offsite Team -
01.11.2021

Στο 20% της κανονικής η βροχόπτωση τον Οκτώβριο

Thumbnail
Ανήλθε σε 6,7 χιλιοστόμετρα (mm) σε σύγκριση με 32,7 mm, που είναι η κανονική για τον μήνα βάσει των ιστορικών στοιχείων

Ευεργετικά λειτούργησαν οι βροχές του τελευταίου 48ωρου, αυξάνοντας τη συνολική βροχόπτωση του Οκτωβρίου στο 20% της κανονικής σε σύγκριση με μόλις 14% που ήταν μέχρι το πρωί της 29ης Οκτωβρίου.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία από το Τμήμα Μετεωρολογίας μέχρι και σήμερα τις 8:00 το πρωί, η συνολική βροχόπτωση για ολόκληρο τον Οκτώβριο στην ελεύθερη Κύπρο διατηρείται χαμηλά, αφού ανήλθε σε 6,7 χιλιοστόμετρα (mm) σε σύγκριση με 32,7 mm, που είναι η κανονική για τον μήνα βάσει των ιστορικών στοιχείων (1961- 1990).

 

Ενδεικτικά η βροχόπτωση στην ελεύθερη Κύπρο στις 30 Οκτωβρίου ανήλθε σε 1,8 χιλιοστόμετρα, ενώ στις 31 Οκτωβρίου η βροχόπτωση περιορίστηκε σε μόλις 0,1 χιλιοστόμετρο.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Σύμφωνα με τα στοιχεία, το 24ωρο μεταξύ 30 και 31 Οκτωβρίου, η βροχόπτωση στο αεροδρόμιο Λάρνακας έφτασε τα 14,4 mm, σε σχέση με 15,2 mm που είναι η κανονική για την περίοδο, και ήταν με διαφορά η μεγαλύτερη ποσότητα που καταγράφηκε σε όλους τους σταθμούς της ελεύθερης Κύπρου.  

Έτσι, η βροχόπτωση στον σταθμό του αεροδρομίου Λάρνακας μέχρι το τέλος Οκτωβρίου, έπιασε το 80% της κανονικής για την περίοδο, ενώ ακολουθούν με σημαντική διαφορά ο σταθμός της Ξυλοτύμπου με 63% της κανονικής και το Φρέναρος που βρίσκεται στο 60% της κανονικής.  

Την χαμηλότερη βροχόπτωση κατέγραψε ο σταθμός στο αεροδρόμιο Πάφου με μόλις 1% της κανονικής και ακολουθεί ο σταθμός στο νέο λιμάνι Λεμεσού με 2% και ο Σαϊττάς με 6%.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Home