Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Στο 23% οι γυναίκες στις σπουδές ΤΠΕ στην Κύπρο

Offsite Team -
23.04.2020 - 13:56

Στο 23% οι γυναίκες στις σπουδές ΤΠΕ στην Κύπρο

Thumbnail
Τα ποσοστά στην ΕΕ

Πάνω από 1,3 εκατομμύρια ήταν οι σπουδαστές της τεχνολογίας πληροφοριών και επικοινωνιών (ΤΠΕ) στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) το 2018, σύμφωνα με σημερινά στοιχεία της Eurostat. Συνολικά, λαμβάνοντας υπόψη την ανώτερη δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια εκπαίδευση, τα κορίτσια και οι γυναίκες εξακολουθούν να υποεκπροσωπούνται σε αυτόν τον τομέα, αντιπροσωπεύοντας μόνο το 17% όλων των φοιτητών ΤΠΕ στην ΕΕ, αναφέρει η Eurostat, με αφορμή τη "Διεθνή Ημέρα Κοριτσιών στις ΤΠΕ", που γιορτάζεται την 4η Πέμπτη τον Απρίλιο κάθε έτους.

 

Μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ, το Βέλγιο ξεχώρισε καθώς το 37% των φοιτητών ΤΠΕ στο Βέλγιο ήταν γυναίκες το 2018.

>>> Τώρα η Offsite και σε app. Κατεβάστε ΕΔΩ για Android και ΕΔΩ για iOS <<<  

Το μερίδιο των γυναικών φοιτητών ΤΠΕ ήταν κοντά στο ένα τρίτο επίσης στη Ρουμανία (32%), τη Βουλγαρία (31%), την Ελλάδα και Σουηδία (και οι δύο 30%).

Αντίθετα, ήταν λιγότερο από 10% στις Κάτω Χώρες (8%) και στο Λουξεμβούργο (9%).

Στην Κύπρο το ίδιο ποσοστό ήταν 23% το 2018, το 9ο μεγαλύτερο στην ΕΕ.

Επιπλέον, το μερίδιο των γυναικών φοιτητών ΤΠΕ ήταν υψηλότερο σε επίπεδο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Μεταξύ των φοιτητών διδακτορικού τίτλου ΤΠΕ στην ΕΕ το 2018, το 22% ήταν γυναίκες. Στη Λετονία, σχεδόν το ήμισυ (47%) των διδακτορικών σπουδών ΤΠΕ έγινε από γυναίκες, και ακολουθεί η Κροατία (43%).  

Σε επίπεδο ΕΕ, το ποσοστό των γυναικών μεταπτυχιακών φοιτητών ΤΠΕ ήταν το ίδιο με εκείνο των διδακτορικών φοιτητών (22%). Τα υψηλότερα μερίδια καταγράφηκαν στην Εσθονία (36%), τη Βουλγαρία, τη Δανία και τη Ρουμανία (και το 35%), όπου περισσότερο από το ένα τρίτο των μεταπτυχιακών φοιτητών ΤΠΕ ήταν γυναίκες, ακολουθούμενη από την Ελλάδα (33%) και τη Σουηδία (32%) .

KYΠΕ

 

Home