Στο δικαστήριο ο «Ορέστης» - Κορυφώνεται η αγωνία για την Σιέρα

Στο δικαστήριο ο «Ορέστης» - Κορυφώνεται η αγωνία για την Σιέρα

Τα δεδομένα στην πολύκροτη υπόθεση και οι δυσκολίες στην Λίμνη Μεμί στο Ξυλιάτο

Ενώπιον δικαστηρίου οδηγείται εκ νέου για 7η φορά ο 35χρονος καθ ομολογία κατα συρροή δολοφόνος για ανανέωση του διατάγματος κράτησης του για άλλες 8 μέρες.  Υπενθυμίζεται ότι ο «Ορέστης» συνελήφθει στις 18 Απριλίου μετά και την ανακάλυψη της πρώτης σορού, αυτής της Mary Rose στο φρεάτιο Μεταλλείου στο Μιτσερό.

Μέχρι σήμερα έχουν ληφθεί πέραν των 600 καταθέσεων, ενώ φαίνεται ότι αρχές περιμένουν να προχωρήσουν περαιτέρω με το ανακριτικό έργο προτού γίνει η καταχώρηση της υπόθεσης στο δικαστήριο.

Οι αρχές μετά και τον εντοπισμό της 3ης και τελευταίας βαλίτσας στην Κόκκινη λίμνη στρέφουν την προσοχή τους στην Λίμνη Μεμί για τον εντοπισμό της 6χρονης Σιέρας, καθώς σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο 35χρονος σε ιδιόχειρη κατάθεση του τύλιξε την σορό της σε σεντόνι και αφού την έδεσε με τσιμεντομπλόκ την έριξε σε σημείο που υπέδειξε στους ανακριτές εντός της λίμνης.

Παράλληλα οι αρχές συνεχίζουν να αναζητούν το τηλέφωνο του 35χρονου την sim card του οποίου πήγε να καταπιεί χωρίς αποτέλεσμα κατά την σύλληψη του. Μάλιστα σε χθεσινές του δηλώσεις ο Εκπρόσωπος τύπου της Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης σημείωσε ότι για όσα πρόσωπα έχει διαπιστωθεί ότι γνώριζαν κάτι ή είχαν συνομιλίες με τον 35χρονο, θα κληθούν για κατάθεση.

Οι δυσκολίες στην λίμνη

Στα των ερευνών τώρα για τον εντοπισμό της 6χρονης Σιέρας αναμένεται να συνεχιστούν εντατικά από σήμερα, καθώς χθες έγινε η μεταφορά του ειδικού εξοπλισμού από την κόκκινη λίμνη στο Μιτσερό. 

Μάλιστα όπως σημειώνουν άτομα τα οποία συμμετείχαν όλο το προηγούμενο διάστημα στις έρευνες στην Κόκκινη λίμνη το έργο τους τους στην Λίμνη Μεμί στο Ξυλιάτου αναμένεται να είναι πιο δύσκολο καθώς όπως επισημαίνεται τόσο το βάθος όσο και το πλάτος της συγκεκριμένης λίμνης είναι πολύ μεγαλύτερο.

Παράλληλα τονίζεται ότι οι δυσκολίες είναι μεγαλύτερες λόγο και του γεγονότος ότι στο Ξυλιάτου οι έρευνες δεν γίνονται για τον εντοπισμό βαλίτσας αλλά για τον εντοπισμό ενός μικρού παιδιού σε σεντόνι, καθώς επίσης και ενός τσιμεντομπλόκ.

Τέλος, τονίζεται ότι παρά τις δυσκολίες τόσο οι αρχές όσο και τα στελέχη της ιδιωτικής εταιρείας που συνδράμουν στις έρευνες τονίζουν ότι θα χρησιμοποιήσουν όλα τα μέσα που έχουν στην διάθεση τους και θα καταβάλουν το μέγιστο των δυνάμεων τους, με στόχο να εντοπιστεί και το άψυχο σώμα της 6χρονης.

Home