Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Στο δρόμους η Αστυνομία τις ημέρες του Δεκαπενταύγουστου

Offsite Team -
12.08.2019 - 14:20

Στο δρόμους η Αστυνομία τις ημέρες του Δεκαπενταύγουστου

Thumbnail
"Θα ληφθούν αυξημένα μέτρα και σε χώρους μαζικής διακίνησης του κοινού"

Η αυξημένη κίνηση στους δρόμους, την περίοδο του Δεκαπενταύγουστου, αλλά και η αύξηση κρουσμάτων αδικημάτων κατά περιουσίας, που παρατηρείται την περίοδο αυτή, δημιουργεί αυξημένες ανάγκες και υποχρεώσεις για την Αστυνομία. Στο πλαίσιο αυτό, η Αστυνομία εκπόνησε και θέτει σε εφαρμογή, από τις 14 μέχρι και τις 19 Αυγούστου, συγκεκριμένα σχέδια δράσης, για αντιμετώπιση αυτών των αυξημένων αναγκών.  

Οπως αναφέρει η Αστυνομία, σχεδιασμός της Αστυνομίας, περιλαμβάνει αυξημένη αστυνομική παρουσία στις κύριες αρτηρίες του οδικού δικτύου, για σκοπούς παροχής διευκολύνσεων στους εκδρομείς, αλλά και για σκοπούς πρόληψης τροχαίων συγκρούσεων. Μέλη της Τροχαίας Αρχηγείου, αλλά και των Επαρχιακών Τμημάτων Τροχαίας, θα βρίσκονται σε καίρια σημεία του οδικού δικτύου, με σκοπό την άμεση επέμβαση και διευκόλυνση της ομαλής διεξαγωγής της τροχαίας κίνησης, όπου χρειάζεται, αλλά και τη διενέργεια συχνών ελέγχων, για την αποτροπή τροχαίων αδικημάτων, που αποδεδειγμένα αποτελούν τις κυριότερες αιτίες πρόκλησης θανατηφόρων και σοβαρών τροχαίων συγκρούσεων.  

Κατά τους τροχονομικούς ελέγχους, θα δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στις παραβάσεις που αφορούν την οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης, την υπερβολική ταχύτητα και το επικίνδυνο προσπέρασμα, την παράλειψη χρήσης ζώνης ασφαλείας και προστατευτικού κράνους και την επικίνδυνη/αμελή οδήγηση.

Παράλληλα, λόγω των αυξημένων κρουσμάτων διαρρήξεων και κλοπών, που παρατηρούνται κάθε χρόνο τέτοια περίοδο, η Αστυνομία λαμβάνει μέτρα και για την προστασία και ασφάλεια των πολιτών και της περιουσίας τους. Καθ’ όλη την περίοδο του Δεκαπενταύγουστου, η Αστυνομία λαμβάνει πρόσθετα μέτρα ασφαλείας με μηχανοκίνητες και πεζές περιπολίες, τόσο στις πόλεις όσο και την ύπαιθρο. Επιπρόσθετα, θα ληφθούν αυξημένα μέτρα και σε χώρους μαζικής διακίνησης του κοινού (εμπορικοί δρόμοι, πολυσύχναστα μέρη και θέρετρα), με σκοπό την πρόληψη και πάταξη κάθε μορφής παρανομίας.

Πέραν όμως των μέτρων που λαμβάνει η Αστυνομία, το κοινό καλείται να λαμβάνει τα δικά του μέτρα, τόσο για τη δική του ασφάλεια, όσο και για προστασία της περιουσίας του. Προτρέπονται οι οδηγοί να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και υπομονετικοί στις διακινήσεις τους και να τηρούν πιστά τον κώδικά οδικής κυκλοφορίας, για αποτροπή τροχαίων συγκρούσεων. Επίσης, καλείται το κοινό, κατά την απουσία του να λαμβάνει τα δικά του μέτρα φύλαξης της περιουσίας του, ώστε με την επιστροφή του να μην βρεθεί προ αρνητικών εκπλήξεων.

Περαιτέρω ενημέρωση για τα μέτρα προστασίας της περιουσίας μας, μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα της Αστυνομίας, www.cypruspolicenews.com, στην κατηγορία «Καλοκαίρι 2019 – Συμβουλές/ Μέτρα Προστασίας».

Τρίτος αισθητός σεισμός σήμερα στη Λεμεσό

Offsite Team -
29.06.2022 - 22:36

Τρίτος αισθητός σεισμός σήμερα στη Λεμεσό

Σείεται η Λεμεσός – Ξανά σεισμός – Ο 3ος αισθητός σήμερα

Τρίτος σεισμός σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης στη Λεμεσό. 

>>>> Δείτε ΕΔΩ: Τι είναι η σμηνοσειρά σεισμών που ταρακουνεί τη Λεμεσό

Πρόκειται για την 9η αισθητή σεισμική δόνηση που σημειώθηκε από το Σάββατο,  ενώ σύμφωνα με επίσημη πληροφόρηση οι σεισμοί ξεπέρασαν τους 70.

Σύμφωνα με το Σεισμολογικό Κέντρο Κύπρου ο σεισμός σημειώθηκε  στις 22:32 και είχε μέγεθος 2,2 Ρίχτερ.

3ος σεισμός

shaking in #Cyprus

3οσ-σεισμοσ

Home