Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Στο επίκεντρο το μεταναστευτικό και αυξημένες ροές αιτητών ασύλου

Offsite Team -
09.04.2019 - 15:45

Στο επίκεντρο το μεταναστευτικό και αυξημένες ροές αιτητών ασύλου

Thumbnail
Ήταν στο επίκεντρο της συνάντησης του ΥΠΕΣ με την Π. Μίχου.

Το μεταναστευτικό και οι αυξημένες ροές αιτητών ασύλου ήταν στο επίκεντρο της συνάντησης του Υπουργού Εσωτερικών, Κωνσταντίνου Πετρίδη, με την Γενική Διευθύντρια Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής , Παρασκευή Μίχου.

Σε δηλώσεις του, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης,  ο Υπουργός Εσωτερικών είπε ότι έχουν αποφασίσει ότι σε συνεργασία, θα καταρτίσουν ένα σχέδιο δράσης, με τη βοήθεια την οποία μπορεί να προσφέρει και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για να σημειώσει ότι είναι πολύ σημαντικό να ενισχυθούν και οι  διαδικασίες της Κύπρου, όσον αφορά την εξέταση των αιτήσεων ασύλου.

Επίσης, τόνισε πως είναι πάρα πολύ σημαντική και η σύντομη σύσταση του διοικητικού δικαστηρίου, ούτως ώστε να αρχίσουν και οι αναγκαστικές επιστροφές.

Όπως πρόσθεσε ο κ. Πετρίδης «συζητήσαμε αρκετά θέματα τεχνοκρατικής φύσης, που χρειαζόμαστε βοήθεια και που θα αυξήσουν τη διοικητική μας επάρκεια και θα υπάρξει συνέχεια και σε τεχνοκρατικό επίπεδο».

Εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς την κ. Μίχου, γιατί όπως είπε «όντως χρειαζόμαστε και τεχνογνωσία και όση περισσότερη διοικητική βοήθεια μπορούμε, για να αντιμετωπίσουμε αυτό το πρωτόγνωρο για την Κύπρο φαινόμενο».

Η κ. Μίχου είπε πως έχει έρθει στη Κύπρο  «για να βάλουμε κάτω και να δούμε πώς μπορούμε να βοηθήσουμε τον Υπουργό, την Κύπρο, για να ανταπεξέλθει σε αυτό το φαινόμενο».

«Ξέρετε φυσικά όλοι ότι υπάρχει μια αυξανόμενη ροή, ξέρετε επίσης ότι η ροή αυτή που υπάρχει έχει διαφορετική πλέον σήμερα δομή από πλευράς εθνικοτήτων, άρα λοιπόν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η γενική διεύθυνση στην οποία έχω την τιμή να προΐσταμαι μπορεί να βοηθήσει οπωσδήποτε στις διαδικασίες εδώ στο εσωτερικό», είπε.

Επιπλέον, είπε ότι «και με τα πρακτορεία τα οποία έχουμε, που παίζουν βοηθητικό ρόλο και επίσης με τις σχέσεις με τις τρίτες χώρες, γιατί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παίζει επίσης ένα ρόλο και έχει συμφωνίες με τρίτες χώρες, οπότε μπορούμε να βοηθήσουμε όχι μόνο οικονομικά, αλλά και στην πράξη για τις επιστροφές, που είναι πάρα πολύ σημαντικό σαν μήνυμα και σαν μια διαδικασία η οποία γίνεται στην όλη διαδικασία του ασύλου».

Σημειώνεται, ότι η κ. Μίχου έχει επισκεφθεί ήδη τον Χώρο Προσωρινής Φιλοξενίας «Πουρνάρα» και το Κέντρο των Ασυνόδευτων στη Λευκωσία. Κατέληξε λέγοντας ότι «έχει γίνει πολύ καλή δουλειά, γίνεται καλή δουλειά και θα γίνει ακόμη καλύτερη δουλειά με τη συνεργασία όλων».

Home