Στο φουλ οι μηχανές για την έναρξης της σχολικής χρονιάς

Στο φουλ οι μηχανές για την έναρξης της σχολικής χρονιάς

Οι διαδικασίες και πότε ανοίγουν τα σχολεία

Εντατικά κινούνται οι διαδικασίες στο υπουργείο Παιδείας με λιγότερο από ένα μήνα να απομένει για την ένταξη της νέας σχολικής χρονιάς. 

Στο υπουργείο Παιδείας υπάρχει πραγματικός αναβρασμός με στόχο να είναι όλα έτοιμα έτσι ώστε να αρχίσει η νέα σχολική χρονιά με όσο το δυνατό λιγότερα προβλήματα. 

Ψηλά στις προτεραιότητες για την νέα σχολική χρονιά μπαίνουν τόσο τα θέματα ασφάλειας και υγείας όσο και οι προετοιμασίες για να είναι στον ώρα τους τα σχολικά βιβλία στα σχολεία με τον υπουργό Παιδείας μέσα στην εβδομάδα να πραγματοποιεί επισκέψεις τόσο σε σχολικά κτίρια όσο και στην αποθήκη του υπουργείου για να δει που βρίσκονται οι διαδικασίες.

Μάλιστα σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο Παιδείας έχουν αποσταλεί όλα τα βιβλία δημοτικής εκπαίδευσης στην Πάφο, την Λάρνακα και την Αμμόχωστο ενώ για τη Μέση εκπαίδευση έχει εκδοθεί το 90% των βιβλίων. Τα υπόλοιπα βιβλία αναμένεται να φτάσουν στις αποθήκες του Υπουργείου Παιδείας για να διατεθούν μετά τις 15 Αυγούστου.

Όσον αφορά το θέμα των περιφράξεων έχει ολοκληρωθεί γύρω στο 65-70% των σχολείων και ολοκληρώνονται αυτές τις μέρες το άλλο 20-25%, με αποτέλεσμα να μένει σε εκκρεμότητα ένα 5% των σχολείων, όπου βρίσκονται σε  διαδικασία προκήρυξης προσφορών, και αφορά κυρίως  σχολικές εφορείες σε απομακρυσμένες κοινότητες με στόχο να είναι οι διεργασίες να ολοκληρωθούν πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Πότε ανοίγουν τα σχολεία

Υπενθυμίζεται ότι όλοι οι εκπαιδευτικοί θα επιστρέψουν στα σχολεία την Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου. Αφού γίνουν οι καθιερωμένες προετοιμασίες θα υποδεχτούν τους μαθητές, με την πρώτη μέρα για τους μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων να  είναι η Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου και για τους μαθητές δημοτικών και νηπιαγωγείων, η πρώτη μέρα στο σχολείο να είναι η Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου. 

Κατά την φετινή σχολική χρονιά αναμένεται να φοιτήσουν στα Δημοτικά 52.479 μαθητές, στα νηπιαγωγεία 11584 και στα ειδικά σχολεία 428. Στη Μέση Εκπαίδευση θα φοιτήσουν 16987 μαθητές στα Λύκεια ενώ στα Γυμνάσια 22729.  Τέλος ο αριθμός των μαθητών που θα φοιτήσουν στις τεχνικές σχολές  ανέρχεται στους 4239.  

Home