Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Στο κελί 31χρονος - Τον τσάκωσαν με πλαστά χαρτονομίσματα

Offsite Team -
21.09.2020

Στο κελί 31χρονος - Τον τσάκωσαν με πλαστά χαρτονομίσματα

Thumbnail
Τι δήλωσε για τα πλαστά χαρτονομίσματα

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας εξέδωσε σήμερα διάταγμα κράτησης τριών ημερών εναντίον άνδρα ηλικίας 31 ετών από τη Λάρνακα, για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενα αδικήματα συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος και αδικήματα κατά παράβαση του περί νομίσματος Νόμου τα οποία διαπράχθηκαν την Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου, στη Λάρνακα και στην κατεχόμενη Κερύνεια.

 

Σύμφωνα με την Αστυνομία χθες λίγο πριν τις δέκα το βράδυ μέλη της ΥΚΑΝ Λάρνακας, ερεύνησαν δυνάμει δικαστικού εντάλματος αυτοκίνητο που χρησιμοποιείται από τον ύποπτο. Κατά τη διάρκεια της έρευνας εντοπίστηκαν σε θήκη που βρισκόταν μεταξύ της θέσης του οδηγού και του συνοδηγού πέντε χαρτονομίσματα των 200 ευρώ, τα οποία φαίνονταν να είναι παραχαραγμένα.

 

Ο ύποπτος ανακρινόμενος προφορικά παραδέχθηκε ότι τα χαρτονομίσματα είναι πλαστά και ανέφερε ότι τα προμηθεύτηκε στην Πύλα από κάποιον Τουρκοκύπριο,  για τον οποίο όμως δεν μπορούσε να δώσει περισσότερα στοιχεία.

 

Τα μέλη της ΥΚΑΝ Λάρνακας είχαν λάβει γραπτή πληροφορία σύμφωνα με την οποία ο ύποπτος είχε στην κατοχή του πλαστά χαρτονομίσματα ύψους δύο χιλιάδων ευρώ και προσπαθούσε να τα διαθέσει σε άλλα πρόσωπα με στόχο την αγορά ναρκωτικών ουσιών.  

Σύμφωνα με την πληροφορία ο ύποπτος είχε προμηθευτεί τα πλαστά χαρτονομίσματα από Τούρκο υπήκοο αγνώστων στοιχείων, στην κατεχόμενη Κερύνεια.  

Εναντίον του υπόπτου εξασφαλίστηκε δικαστικό ένταλμα σύλληψης, δυνάμει του οποίου συνελήφθη σήμερα τα ξημερώματα και οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας το οποίο εξέδωσε εναντίον του διάταγμα κράτησης του για τρεις μέρες.  

Η Αστυνομία εξακολουθεί να αναζητεί τον Τουρκοκύπριο από την Πύλα που προμήθευσε τον 31χρονο με τα πλαστά χαρτονομίσματα.  

Την υπόθεση διερευνά το ΤΑΕ Λάρνακας.

ΚΥΠΕ

Home