Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Στο κελί ο χειριστής πλοιαρίου με τους παράνομους μετανάστες

Offsite Team -
19.06.2020 - 20:13

Στο κελί ο χειριστής πλοιαρίου με τους παράνομους μετανάστες

Thumbnail
Τι αποφάσισε το Δικαστήριο

Ποινή φυλάκισης διάρκειας δύο χρόνων, επέβαλε σήμερα το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου σε 22χρονο, αφού τον έκρινε ένοχο κατά την εκδίκαση υπόθεσης λαθρεμπορίου μεταναστών. Ο 22χρονος είχε συλληφθεί από μέλη της Αστυνομίας, κατά τη διάρκεια των εξετάσεων σχετικά με την άφιξη 101 παράτυπων μεταναστών στη Δημοκρατία, τον περασμένο Μάρτιο.     

Οι 101 παράτυποι μετανάστες, αφίχθηκαν με πλοιάριο, στη θαλάσσια περιοχή της ελεύθερης Αμμοχώστου, το βράδυ της 3ης Μαρτίου. Αφού μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στη ξηρά, από άκατους της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας, στη συνέχεια οδηγήθηκαν σε χώρο φιλοξενίας μεταναστών στην Λευκωσία.

Το ίδιο βράδυ, στο πλαίσιο των ερευνών σχετικά με τις συνθήκες άφιξης των 101 προσώπων στην Κύπρο, ανακριτές του ΤΑΕ Αμμοχώστου, προχώρησαν βάσει Δικαστικού εντάλματος, στη σύλληψη του 22χρονου, ο οποίος όπως διαπιστώθηκε ήταν ο χειριστής του πλοιαρίου. Εναντίον του προέκυψαν στοιχεία για αδικήματα λαθρεμπορίας μεταναστών σχετικά με τον Περί της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών και του Διεθνικού Οργανωμένου Εγκλήματος και Πρωτοκόλλων Νόμου, καθώς και για το αδίκημα της υποβοήθησης προσώπων τρίτης χώρας να εισέλθουν στη Δημοκρατία. 

Με την ολοκλήρωση των αστυνομικών ανακρίσεων, η υπόθεση καταχωρήθηκε στο Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου, για άμεση εκδίκασή της. Αφού το Δικαστήριο έκρινε ένοχο τον 22χρονο, σήμερα επέβαλε σε αυτόν ποινή φυλάκισης δύο χρόνων.

Την υπόθεση είχε διερευνήσει το ΤΑΕ Αμμοχώστου.

Home