Στο μικροσκόπιο ξανά το εμβόλιο της AstraZeneca (βίντεο)

Στο μικροσκόπιο ξανά το εμβόλιο της AstraZeneca (βίντεο)

Νεότερες ανακοινώσεις του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων την Τετάρτη

Ρεπορτάζ: Χαρούλα Αλέξη

Στο μικροσκόπιο του Ευρωπαϊκού Οργανισμού φαρμάκων μπαίνει και πάλι το εμβόλιο της Astrazeneca. Σήμερα άρχισε η συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Φαρμακοεπαγρύπνησης - στον απόηχο των περιστατικών θρομβώσεων που καταγράφηκαν σε άτομα που εμβολιάστηκαν με το βρετανικό εμβόλιο. 

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η αρμόδια για θέματα υγείας Επίτροπος Στέλλα Κυριακίδου, αναμένονται οι όποιες νεότερες ανακοινώσεις του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων γύρω από το εμβόλιο της AstraZeneca.

Η Κύπρος και όλες οι χώρες της Ευρωπαϊκής ένωσης κρατούν ανοιχτή γραμμή με τον ΕΜΑ και αναμένουν τα νεότερα σχετικά με τη διαχείριση του εμβολίου της AstraZeneca. 

Πάντως νωρίτερα σήμερα, ανώτερος αξιωματούχος του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων δήλωσε ότι  συνδέεται τελικά το εμβόλιο της AstraZeneca με τα περιστατικά θρομβώσεων. 

Ανοίγει αύριο εκ νέου η πύλη εμβολιασμού, με 19 χιλιάδες 378 ραντεβού να είναι διαθέσιμα για τη διευθέτηση ραντεβού για τα άτομα ηλικίας 61 ετών και άνω. Η Πύλη Εμβολιασμού θα είναι διαθέσιμη από αύριο, στις 8 το πρωί, μέχρι και την Πέμπτη, στις 7 το βράδυ. 

Το Εθνικό Πλάνο Εμβολιασμού προχωρά βάσει του προγραμματισμού, συγκεκριμένα μέχρι και χθες 5 Απριλίου έγιναν 165,116 εμβολιασμοί, εκ των οποίων 117,615 αφορούν την 1η δόση και 47,501 ήταν εμβολιασμοί και με τις δύο δόσεις. Την 1η δόση του εμβολίου έλαβαν 7,577 άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, ενώ διενεργήθηκαν 548 κατ’οίκον εμβολιασμοί σε κλινήρη άτομα.

Την ερχόμενη εβδομάδα, αναμένονται οι επόμενες παραλαβές δόσεων εμβολίων από τις εταιρείες PFizer και AstraZeneca

Στόχος του Υπουργείου Υγείας να λάβουν τουλάχιστον την 1η δόση του εμβολίου μέχρι τις αρχές Μαΐου τα άτομα ηλικίας 45 ετών και άνω.

Δείτε το ρεπορτάζ της Digital Tv

Home