Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Στο Παγκύπριο Γυμνάσιο ο Υπουργός Παιδείας (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Offsite Team -
14.05.2020 - 09:53

Στο Παγκύπριο Γυμνάσιο ο Υπουργός Παιδείας (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Thumbnail

Ο Υπουργός Παιδείας, Πρόδρομος Προδρόμου, επισκέφθηκε σήμερα Πέμπτη 14/5 το Παγκύπριο Γυμνάσιο όπου πραγματοποιούνται δειγματοληπτικοί έλεγχοι για τον COVID-19.

Δείτε φωτογραφίες:

Να υπενθυμίσουμε πως την Παρασκευή(15/05) αναμένεται να κριθεί αν συνεχίζουν όλα σύμφωνα με το πλάνο σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων, μετά από την ενημέρωση του προέδρου Αναστασιάδη από την επιδημιολογική ομάδα για την εξέλιξη της πανδημίας στην Κύπρο. 

>>> Τώρα η Offsite και σε app. Κατεβάστε ΕΔΩ για Android και ΕΔΩ για iOS <<<

Όπως ανέφερε στην Offsite, η Καθηγήτρια Παιδιατρικής και Λοιμωξιολογίας και μέλος τη επιδημιολογικής ομάδας, Δρ Μαρία Κολιού, κατά την συνάντηση με τον πρόεδρο θα συζητηθεί η εξέλιξη της πανδημίας. “Φαντάζομαι ότι θα συζητήσουμε για το πως θα προχωρήσουμε με το άνοιγμα των σχολείων και ποιες είναι οι εισηγήσεις μας για τη συνέχεια. Οι εισηγήσεις μας θα είναι με βάση τα επιδημιολογικά στοιχεία και με κάποιες πολιτικές και τρόπους που μπορούν να ανοίξουν τα σχολεία. Θα δούμε ανάλογα αν θα αλλάξει κάτι, ωστόσο αυτό δεν είναι απόφαση δική μας αλλά της πολιτείας, εμείς θα κάνουμε μόνο εισηγήσεις. Δε θα έλεγα ότι υπάρχει κάποια αλλαγή αναφορικά με τα όσα εξαγγέλθηκαν, πάμε καλά μέχρι τώρα. Βέβαια, πιθανώς να μην είναι ακόμη ολοκληρωμένη η εικόνα της αποκλιμάκωσης των μέτρων, γιατί στην αρχή ο κόσμος ίσως να ήταν λίγο πιο προσεκτικός και στη συνέχεια να χαλάρωσε. Οπότε, πιθανόν να χρειάζεται να δούμε και την επόμενη εβδομάδα για να υπάρχει ολοκληρωμένη εικόνα της κατάστασης και των συνεπειών της αν υπάρχουν”

Την ίδια στιγμή, όπως επιβεβαιώνουν και κυβερνητικές πηγές στην Offsite, γίνεται καθημερινά ανασκόπηση της κατάστασης απο την Δευτερα που ανοιξαν τα σχολεια και θα παρθούν οριστικές αποφάσεις μετά και την συνάντηση με τους ειδικους κατά την οποία θα υπάρχει μια πρωτη εικονα για το πως κινούνται τα πράγματα. Τα πάντα, ωστόσο, θα εξαρτηθούν από την επιδημιολογική εικόνα.

Υπενθυμίζεται ότι τα σχολεία λειτουργούν εκ περιτροπής για τους τελειόφοιτους μαθητές από τη Δευτέρα(11/05), ενώ οι δειγματολικοί έλεγχοι τους ξεκίνησαν χθες Τετάρτη(13/05). 

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα ΕΔΩ

Home