Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

ΟΣΙΚΑ -ΣΙΚΑΠ: Στο πλευρό των ιδιοκτητών κέντρων

Offsite Team -
14.07.2020 - 07:25

ΟΣΙΚΑ -ΣΙΚΑΠ: Στο πλευρό των ιδιοκτητών κέντρων

Thumbnail
Εξέταση προβλημάτων ιδιοκτητών κέντρων αναψυχής από ΟΣΙΚΑ και ΣΙΚΑΠ

Στο πλευρό των ιδιοκτητών κέντρων βρίσκονται η Ομοσπονδία Συνδέσμων Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής (ΟΣΙΚΑ) και ο Σύνδεσμος Κέντρων Αναψυχής Πάφου (ΣΙΚΑΠ) από την  ημέρα που ξέσπασε η πανδημία του κορωνοϊού μέχρι και σήμερα, αναφέρεται σε ανακοίνωση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η  συσπείρωση γύρω από τον ΣΙΚΑΠ και την ΟΣΙΚΑ είναι μεγάλη, και στο πλαίσιο αυτό, αποφασίστηκε, να εξεταστούν τα προβλήματα που έχουν προκύψει, μέσα από συγκεντρώσεις που ήδη  προγραμματίστηκαν.   

Επιπρόσθετα, σημειώνεται, πως συναντήσεις με τους ιδιοκτήτες κέντρων αναψυχής Πάφου ξεκινά ο ΣΙΚΑΠ, με σκοπό την εξέταση και μελέτη των πολύ σοβαρών προβλημάτων που έχουν προκύψει από τον κορωνοϊό. 

Κέντρα μπορεί να έχουν λειτουργήσει, συνεχίζει η ανακοίνωση, εντούτοις η κατάσταση είναι δραματική αφού τουρισμός στην Πάφο δεν υπάρχει. 

Εκτός από τα Σαββατοκύριακα, τις υπόλοιπες μέρες τα κέντρα αναψυχής στην Πάφο υπολειτουργούν, μιας και καταγράφουν πολύ χαμηλό κύκλο εργασιών. Εκτός από τις καφετέριες και τα μπαράκια,  που συγκεντρώνουν νεολαία, τα υπόλοιπα κέντρα αντιμετωπίζουν πρόβλημα σημειώνεται στην ανακοίνωση, προσθέτοντας πως ταβέρνες και εστιατόρια είναι σε άσχημη κατάσταση.

Οι συναντήσεις ξεκινούν σήμερα Τρίτη 14 Ιούλιου. Το ΔΣ ΣΙΚΑΠ θα συναντηθεί με τους ιδιοκτήτες κέντρων αναψυχής Πόλης Χρυσοχούς, Προδρομίου, Λατσιού, Αργάκας, Πωμού και γύρω περιοχών. Η συνάντηση έχει οριστεί για τις 10 το πρωί στο κάμπινγκ Πόλης Χρυσοχούς.

Οι συναντήσεις του ΣΙΚΑΠ  συνεχίζονται την επομένη, Τετάρτη στις 10 το πρωί με τους ιδιοκτήτες  κέντρων αναψυχής της υπόλοιπης Πάφου, Γεροσκήπου, Πέγειας, Κόλπου Κοραλλίων.   Η συνάντηση θα γίνει στο κέντρο Ατλαντίδα παραλιακή περιοχή Γεροσκήπου.

Ορισμένα από τα θέματα που θα εξεταστούν, όπως αναφέρεται,  είναι τα ενοίκια, οι πολλές καταγγελίες που καταγράφονται στην Πάφο, η περαιτέρω στήριξη των κέντρων από την Κυβέρνηση αλλά και η επέκταση μέτρων στήριξης των ειδικών σχεδίων για κέντρα αναψυχής μέχρι Οκτώβριο. Στις συναντήσεις της Πάφου παρών θα είναι και ο Πρόεδρος της ΟΣΙΚΑ, Νεόφυτος Θρασυβούλου.

Στο μεταξύ, η ΟΣΙΚΑ προγραμματίζει μεγάλη εκδήλωση διαμαρτυρίας με τη συμμετοχή κι άλλων φορέων του τουρισμού και όχι μόνο σε παγκύπριο επίπεδο, με σκοπό την επίλυση των προβλημάτων που προέκυψαν από τον κορωνοϊό.

 Όπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση,  ο ΣΙΚΑΑ Αμμοχώστου μαζί με άλλους συνδέσμους της περιοχής  διοργανώνουν  δημοσιογραφική διάσκεψη και κινητοποίηση την Πέμπτη, 23 Ιουλίου στις 11:00 π.μ.

Ο ΣΙΚΑΑ Αμμοχώστου και ο Σύνδεσμος της Λάρνακας αποφάσισαν συσπείρωση με την ΟΣΙΚΑ για δυναμικές κινητοποιήσεις. Το ίδιο αναμένεται να κάνει και η Πάφος μετά τις συναντήσεις με τους ιδιοκτήτες κέντρων αναψυχής, σημειώνεται.

Ο ΣΙΚΑΠ καλεί τέλος τα μέλη του  σε συνεργασία με τα μέλη της ΟΣΙΚΑ για να αναδείξουν και να επιλύσουν  τα προβλήματα που προέκυψαν και θεωρούνται πολύ σοβαρά.

ΚΥΠΕ

Home