Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Στο πόδι ο Υπουργός Υγείας για το μεγάλο τεστ του Γεσυ

Offsite Team -
03.06.2019

Στο πόδι ο Υπουργός Υγείας για το μεγάλο τεστ του Γεσυ

Thumbnail
Επιτόπιες επισκέψεις και ανοιχτή γραμμή με ΟΑΥ και ΟΚΥΠΥ

Επιτόπιες επισκέψεις σε Κέντρα Υγείας πραγματοποίησε σήμερα το πρωί  ο Υπουργός Υγείας κ. Κωνσταντίνος Ιωάννου, με σκοπό να ενημερωθεί για την έκβαση της 1ης μέρας εφαρμογής του ΓεΣΥ στα νοσηλευτήρια του ΟΚΥπΥ και για τυχόν προβλήματα που παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Στη συνέχεια, ο κ. Υπουργός ενημερώθηκε από τους Διευθυντές των τριών Περιφερειών του ΟΚΥπΥ, στην παρουσία του Προέδρου του ΔΣ και του Γενικού Διευθυντή του Οργανισμού, για την πορεία της ημέρας σε παγκύπρια βάση.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της οποίας έτυχε ο κ. Υπουργός, τα κυριότερα θέματα που προέκυψαν σήμερα και προκάλεσαν μικρές καθυστερήσεις ήταν απόρροια της μη εξοικείωσης λειτουργών υγείας με το νέο Λογισμικό του ΟΑΥ, αλλά και της ελλιπούς ενημέρωσης παρόχων και ασθενών για τις νέες διαδικασίες που θα ακολουθούνται στο εξής.

Ο κ. Ιωάννου έδωσε οδηγίες για συνέχιση της εκπαίδευσης του προσωπικού για το Λογισμικό και ζήτησε όπως οι υπεύθυνοι εκπαίδευσης παραμείνουν στα νοσηλευτήρια για τις επόμενες ημέρες, ώστε να προσφέρουν κάθε δυνατή βοήθεια και καθοδήγηση στους επαγγελματίες υγείας.

Παράλληλα ζήτησε από τη διευθυντική ομάδα του ΟΚΥπΥ όπως συσταθεί ομάδα διαχείρισης σε κεντρικό επίπεδο για κωδικοποίηση και αντιμετώπιση των όποιων θεμάτων προκύπτουν.

Διάφορα άλλα ζητήματα που παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια της ημέρας, επιλύθηκαν άμεσα από τις κατά τόπους Διευθύνσεις, χωρίς να προκαλέσουν μεγαλύτερα προβλήματα.

Όσον αφορά στις περιοδείες που πραγματοποιούνταν μέχρι τώρα, ο Υπουργός Υγείας έδωσε σαφείς οδηγίες όπως αυτές συνεχιστούν ως έχουν στο παρόν στάδιο, και θα αξιολογούνται εβδομαδιαίως.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα προγραμματισμένα ραντεβού σε Ειδικούς Ιατρούς και για ακτινοδιαγνωστικές και άλλες εξετάσεις, πραγματοποιήθηκαν για όσους ασθενείς προσήλθαν, ομαλά.

Στη συνέχεια, ο Υπουργός Υγείας είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας κ. Θωμά Αντωνίου, ο οποίος τον ενημέρωσε για τη μέχρι στιγμής πορεία της υλοποίησης της 1ης φάσης του ΓεΣΥ. Σύμφωνα με τον κ. Αντωνίου, τα όποια προβλήματα καταγράφονται από το Σάββατο, επιλύονται άμεσα, ώστε το Σύστημα να λειτουργεί ομαλά για τη σωστή εξυπηρέτηση των ασθενών.

Ο κ. Υπουργός ευχαριστεί τους λειτουργούς υγείας και τους πολίτες για την κατανόηση και την υπομονή αυτή την περίοδο που είναι μεταβατική για όλους. Τόσο ο ΟΑΥ όσο και ο ΟΚΥπΥ, υπό την καθοδήγηση του Υπουργού Υγείας, παρακολουθούν συνεχώς την κατάσταση, θα εντοπίζουν και θα επιλαμβάνονται των όποιων θεμάτων ενδεχομένως να εμφανιστούν.

Home