Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Στο «ψυγείο» ακόμα η πρόσληψη των 300 για Πράσινη Γραμμή

Του Γιώργου Μιχαηλίδη -
14.10.2022

Στο «ψυγείο» ακόμα η πρόσληψη των 300 για Πράσινη Γραμμή

Στην Κύπρο από εβδομάδας η αναπληρώτρια διευθύντρια Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Του Γιώργου Μιχαηλίδη

Σημαντικές εξελίξεις αναμένονται για το μεταναστευτικό την ερχόμενη εβδομάδα αφού θα φθάσουν… νεότερα από τις Βρυξέλλες. Στην Κύπρο θα βρεθεί η αναπληρώτρια διευθύντρια Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Beate Gminter με σκοπό να συζητηθούν όλα όσα αφορούν τα καυτά θέματα που απασχολούν την Κυπριακή Δημοκρατία.

Όπως εγκαίρως πληροφορείται η Offsite News θα συζητηθεί η πρόοδος στη συνεργασία Κυπρου - Ευρωπαϊκής Επιτροπης για τις διαδικασίες ασύλου. Παράλληλα, θα εξεταστούν οι εξελίξεις στα  διάφορα αιτήματα της Κυπρου για χρηματοδοτήσεις (π.χ. για την Πράσινη Γραμμή και τις αναβαθμίσεις στο Πουρνάρα). H κα Gminter θα συναντηθεί με τον Υπουργό Εσωτερικών Νίκο Νουρή, την Υπηρεσία Ασύλου και άλλους φορείς, ενώ αναμένεται να επισκεφθεί και το Κέντρο Φιλοξενίας Πουρνάρα.

Στο «ψυγείο» οι 300

Αρμόδιες πηγές ανέφεραν στην Offsite News ότι το θέμα της χρηματοδότησης για την πρόσληψη 300 ειδικών αστυνομικών που θα αναλάβουν καθήκοντα στην Πράσινη Γραμμή ακόμη δεν ξεκαθάρισε αφού όπως μας είπαν οι ίδιες πηγές: «Η εξέταση του αιτήματος βρίσκεται σε αρκετά πρώιμο στάδιο». Άξιο αναφοράς είναι ότι η νομοθεσία για την πρόσληψη των 300 ειδικών αστυνομικών ψηφίστηκε στις 14 Ιουλίου 2022, τρεις μήνες προηγουμένως δηλαδή.

>>>>Διαβάστε επίσης: Καλό Νοέμβρη οι κάμερες στην πράσινη γραμμή-Καμία εξέλιξη με 300<<<<

Οι κάμερες αργούν

Σε μια άλλη εξέλιξη, οι κάμερες  που θα ενισχύσουν το έργο των Αρχών  μετά από τη σημαντική συνεργασία Κυπριακής Δημοκρατίας - Ισραήλ θα τοποθετηθούν σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας τον Νοέμβριο. Η συμφωνία βασίζεται στην υπογραφή ενός Government - to Government συμβολαίου. Την ευθύνη των καμερών θα έχουν με φυσική παρουσία στελέχη της Εθνικής Φρουράς. 

Οι κάμερες θα «φωτογραφίζουν» τους ύποπτους διακινητές και ακολούθως το οπτικό υλικό θα αποστέλλεται στην Υπηρεσία Αλλοδαπών και Μετανάστευσης. Στόχος ανέφεραν αρμόδιες πηγές είναι να «κοπούν τα πόδια» των προσώπων που μεσολαβούν για να μπουν στην Κυπριακή Δημοκρατία οι παράνομοι μετανάστες.

Home