Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Στο ψυγείο η Κύπρος: Χιόνια και παγετός το βράδυ

Offsite Team -
18.01.2020

Στο ψυγείο η Κύπρος: Χιόνια και παγετός το βράδυ

Thumbnail
Και καταιγίδες στο μενού του καιρού

Απόψε ο καιρός θα είναι συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές και πιθανό μεμονωμένες καταιγίδες. Στα ψηλότερα ορεινά κατα διαστήματα θα χιονίζει ενώ στα ορεινά και τα υπήνεμα ημιορεινά θα επικρατεί παγετός. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί μέχρι νοτιοανατολικοί, ασθενείς ως μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη αλλά στα προσήνεμα μέχρι ταραγμένη. 

Η θερμοκρασία θα πέσει στους 5 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 8 στα παράλια και στο μηδέν στα ψηλότερα ορεινά. Αύριο ο καιρός θα είναι κατά το πλείστον συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες ενώ στα ψηλότερα ορεινά θα σημειωθεί χιονόπτωση. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί μέχρι νοτιοανατολικοί, αρχικά μέτριοι και στα προσήνεμα ως ισχυροί 5 μποφόρ για να καταστούν αργότερα ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. 

Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και στα προσήνεμα μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 12 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 14 στα παράλια και στους 3 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο το βράδυ ο καιρός θα είναι συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και ενδεχόμενο καταιγίδας κυρίως στα δυτικά και τα νοτιοδυτικά παράλια και τα ορεινά. Στα ορεινά θα σημειωθεί χιονόπτωση και θα επικρατεί παγετός μέχρι τα ημιορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί μέχρι νοτιοανατολικοί, γενικά ασθενείς 3 μποφόρ αλλά στα ανατολικά μέτριοι, 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη αλλά στα προσήνεμα ανατολικά μέχρι ταραγμένη.

Την Δευτέρα ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές. Το βράδυ αναμένεται να χιονίσει και στα ορεινά. Η θερμοκρασία θα παραμείνει στα επίπεδα της Κυριακής τα οποία είναι κάτω από τα κανονικά για την εποχή.

Την Τρίτη ο καιρός θα είναι γενικά κυρίως αίθριος αλλά τοπικά νεφώσεις που θα πυκνώσουν θα φέρουν λίγες μεμονωμένες βροχές και χιονόπτωση στα ορεινά. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με περαιτέρω αύξηση των θερμοκρασιών οι οποίες όμως θα εξακολουθήσουν να βρίσκονται κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Το ύψος του χιονιού στην Πλατεία Τροόδους κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου ήταν 77 εκατοστά.

Home