Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Στο Ψυχιατρείο Αθαλάσσας ο μαθητής που χτύπησε καθηγητες & μαθητή

Offsite Team -
27.02.2019 - 07:23

Στο Ψυχιατρείο Αθαλάσσας ο μαθητής που χτύπησε καθηγητες & μαθητή

Thumbnail
Τραυματισμός μαθητή και δύο καθηγητών που δέχθηκαν επίθεση

Καυγάς ξέσπασε χθες σε σχολείο στη Λάρνακα με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο μαθητές και δύο καθηγητές που φέρεται να δέχθηκαν επίθεση.  Ο ένας εκ των μαθητών, ηλικίας 18 χρόνων, μεταφέρθηκε στο ψυχιατρείο Αθαλάσσας αφού φέρεται να επιτέθηκε σε άλλο 17χρονο μαθητή και σε δύο καθηγητές , στην Τεχνική Σχολή Αγίου Λαζάρου στη Λάρνακα.  

Σύμφωνα με την Αστυνομία καταγγέλθηκε χθες ότι λίγο μετά τη μία το μεσημέρι δύο μαθητές ηλικίας 18 και 17 χρόνων φέρονται να τσακώθηκαν και ο δεύτερος να ζήτησε βοήθεια από καθηγητή.

 

Ο καθηγητής μπήκε στη μέση για να χωρίσει τους δύο μαθητές, με αποτέλεσμα ο 18χρονος να του επιτεθεί. Δεύτερος καθηγητής που επίσης επενέβη για να σταματήσει τον καυγά, έγινε στόχος επίθεσης από τον 18χρονο.

 

Ο 17χρονος μαθητής διακομίσθηκε στο ΤΑΕΠ του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας όπου αφού εξετάστηκε από τους επί καθήκοντι ιατρούς, διαπιστώθηκε ότι έφερε ήπια κρανιοεγκεφαλική κάκωση και κρατήθηκε για προληπτικούς λόγους.  

Ο ένας καθηγητές μεταφέρθηκε σε ιδιωτικό νοσηλευτήριο στη Λάρνακα και από εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε διαπιστώθηκε ότι έφερε κάταγμα ρινικού οστού και θλάση κεφαλής και κρατήθηκε για νοσηλεία και παρακολούθηση.  

Ο δεύτερος καθηγητής μετέβη με το δικό του αυτοκίνητο σε ιδιωτικό νοσηλευτήριο στη Λευκωσία, όπου διαπιστώθηκε ότι έφερε εκχυμώσεις.   

Σύμφωνα με την Αστυνομία ο 18χρονος ήταν «σε έξαλλη κατάσταση» και μεταφέρθηκε επίσης στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας όπου, βάση δικαστικού διατάγματος, εξετάστηκε από ψυχίατρο και χθες βράδυ μεταφέρθηκε στο Ψυχιατρείο Αθαλάσσας.  

Ενθουσιασμένη με τον διαγωνισμό ρομποτικής Robotex η Αννίτα (vid)

Offsite Team -
26.06.2022 - 10:46

Ενθουσιασμένη με τον διαγωνισμό ρομποτικής Robotex η Αννίτα (vid)

Η Πρόεδρος της Βουλής, Αννίτα Δημητρίου, ενθουσιάστηκε με τις παρουσιάσεις και το καινοτόμο περιεχόμενο των κατασκευών που δημιούργησαν οι συμμετέχοντες στον 5ο Παγκύπριο Διαγωνισμό Ρομποτικής Robotex και εξέφρασε τον θαυμασμό της για το επίπεδο των γνώσεων και των δεξιοτήτων τους, αναφέρει η ανακοίνωση των διοργανωτών. Η κ. Δημητρίου, παρευρέθηκε το Σάββατο, στο Αθλητικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Κύπρου, για την έναρξη του διαγωνισμού. 

Το Robotex Cyprus 22 που διοργανώνεται από το Cyprus Computer Society (CCS) θα γιορτάσει τα πέμπτα γενέθλια του, ως το μεγαλύτερο φεστιβάλ εκπαιδευτικής ρομποτικής στην Κύπρο, όπως καθιερώθηκε από το 2017.

1

Στον φετινό διαγωνισμό συμμετέχουν 625 ρομποτίστριες και ρομποτιστές, μαθητές/τριες, φοιτητές/τριες και ενήλικες από όλη την Κύπρο για να διαγωνιστούν με τα ρομπότ τους στις 20 διαφορετικές προκλήσεις.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, μετά την εισαγωγική ομιλία του Προέδρου του CCS, Κώστα Αγρότη, την εκδήλωση χαιρέτισαν η Μαρία Μιλτιάδου, Αναπληρώτρια Διευθύντρια του Οργανισμού Νεολαίας, ο καθηγητής Γιώργος Χρυσάνθου εκ μέρους του Τμήματος Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Κύπρου και Διευθυντής Έρευνας στο CYENS και ο Χρίστος Χρίστου, Πρόεδρος του IET Cyprus.

Η διήμερη εκδήλωση είναι ανοικτή τόσο για τους γονείς, συγγενείς και φίλους των διαγωνιζομένων όσο και για το ευρύ κοινό που θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει ρομποτικές μάχες και να επισκεφτεί εκθέσεις ρομποτικών κατασκευών.

Το Σάββατο, η σειρά Line Following εμπλουτίστηκε από πίστες με διάφορα εμπόδια τα οποία έπρεπε τα ρομπότ να αποφύγουν, στον διαγωνισμό Μaze τα ρομπότ προσπάθησαν να βρουν την έξοδο του λαβύρινθου και στο ράλλυ Folkrace πολλά ρομπότ αγωνίστηκαν ταυτόχρονα σε ειδική πίστα.

2

Την Κυριακή στη μονομαχία Sumo, τα ρομπότ θα προσπαθούν να εκτοπίσουν το ένα το άλλο από την πίστα. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης τον διαγωνισμό Colour Picking και το νέο Girls Fire-Fighting (καταπολέμηση πυρκαγιών) που απευθύνεται μόνο σε κορίτσια, με στόχο την προσέλκυση περισσότερων γυναικών στους τομείς STEAM.

Και τις δύο ημέρες της διοργάνωσης Robotex, μαθητές δημοτικού παρουσιάζουν έργα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής με το περιβαλλοντικό θέμα της διαχείρισης αποβλήτων, ενώ στον χώρο υπάρχουν διαδραστικά ενημερωτικά κιόσκια και άλλες δράσεις. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης μουσικο-χορευτικές παρεμβάσεις.

Σημειώνεται ότι οι νικήτριες ομάδες δικαιούνται να συμμετέχουν στην αντίστοιχη παγκόσμια διοργάνωση στην Εσθονία, όπου η Κύπρος στο παρελθόν είχε σαρώσει τα βραβεία. Το ΚΥΠΕ είναι χορηγός επικοινωνίας του πέμπτου διαγωνισμού ρομποτικής Robotex.

Πηγή: ΚΥΠΕ

*φωτος - Twitter

Home