Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Στοχευμένος ο προϋπολογισμός του ΥΠΑΜ για εξοπλιστικά προγράμματα

Του Γιώργου Μιχαηλίδη -
13.11.2018 - 11:10

Στοχευμένος ο προϋπολογισμός του ΥΠΑΜ για εξοπλιστικά προγράμματα

Thumbnail
Περνά και από τη Βουλή - Το βάρος στις διεθνείς ασκήσεις

Στο φουλ βρίσκονται οι μηχανές του Υπουργείου Άμυνας με στόχο την αμυντική θωράκιση της Κ.Δ.ελέω των προκλήσεων που προκύπτουν και από τα ενεργειακά, τη διασφάλιση της Κυπριακής Δημοκρατίας αλλά και την προστασία της ΑΟΖ.

Όπως έγραψε η Offsite κονδύλι 45 εκατομμυρίων για εξοπλιστικά προγράμματα αποτελούν συμπληρωματικό προϋπολογισμό για το 2018. Το κονδύλι αφορά ενίσχυση του πυροβολικού, του Ναυτικού και της Αεροπορίας.

Ο συμπληρωματικός προϋπολογισμός κατατέθηκε στην Επιτροπή Οικονομικών, ενώ αναμένεται όπως πληροφορούμαστε να συζητηθεί πριν από τις 12 Δεκεμβρίου και στην αρμόδια Επιτροπή Άμυνας όπου θα γίνει κοινοβουλευτικός έλεγχος με τους βουλευτές να ζητούν πληροφορίες.

O Yπουργός Άμυνας

Εξάλλου, για την αμυντική θωράκιση ο προϋπολογισμός για το 2019 αγγίζει τα 51 εκατομμύρια. Στόχος του Υπουργείου είναι η πλήρης αξιοποίηση και αύξηση του ποσού για την Άμυνα.

Διαβάστε επίσης: Έγκυος υπό ψυχιατρική παρακολούθηση «ξέφυγε» από το Μακάρειο

Το Υπουργείο δίνει μεγάλο βάρος στις κοινές ασκήσεις με ξένες χώρες (σ.σ. τρανό παράδειγμα η κοινή άσκηση με το Ισραήλ). Επίσης, οι πολυεθνικές ασκήσεις έρευνας και διάσωσης δείχνουν την ικανότητα της Εθνικής Φρουράς. Ταυτόχρονα. Το πλοίο ανοικτής θαλάσσης «Πλοίαρχος Α. Ιωαννίδης» μετέβη στην Αίγυπτο για εκπαίδευση του προσωπικού.  

Home