Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

«Στοπ» από παιδιάτρους σε αιτήματα για απαλλαγή από μάσκα-τεστ

Της Κωνσταντίνας Χατζηανδρέα -
08.12.2021 - 06:00

«Στοπ» από παιδιάτρους σε αιτήματα για απαλλαγή από μάσκα-τεστ

Γονείς ζητούν απαλλαγή των παιδιών τους από τα μέτρα - Λένε όχι οι παιδίατροι

Της Κωνσταντίνας Χατζηανδρέα

Βροχή είναι τα αιτήματα απαλλαγής που δέχονται οι παιδίατροι σε σχέση με την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για χρήση μάσκας αλλά και διενέργεια rapid test σε μαθητές του Δημοτικού.

Οι αντιδράσεις της περασμένης εβδομάδας δεν έχουν τελειωμό. Μάλιστα κάποιοι γονείς αρνούνται να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο αφού δεν είναι υπέρ ούτε στο να φορούν μάσκα, αλλά ούτε και να υποβάλλονται σε rapid test.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Σύμφωνα με τον υπουργό Παιδείας οι απουσίες παιδιών λόγω μη εφαρμογής των μέτρων έχουν περιοριστεί τις προηγούμενες μέρες έτσι που κατά τη προχθεσινή μέρα (6/12) καταγράφηκαν μόλις 1,93% τέτοιες απουσίες.

Ζητούν να εξαιρεθούν τα παιδιά από τα μέτρα 

Μιλώντας στην Offsite ο Πρόεδρος της Παιδιατρικής Εταιρείας δρ Μιχάλης Αναστασιάδης, ανέφερε πως κυρίως κατά τις πρώτες ημέρες εφαρμογής των μέτρων στα Δημοτικά, ο αριθμός των τηλεφωνημάτων που δέχονταν οι παιδίατροι ήταν αυξημένος.

«Υπάρχουν αιτήματα τα οποία στην πλειοψηφία τους δεν έχουν ουσιαστική βάση», δήλωσε ο δρ Αναστασιάδης.

Συνεχίζοντας ο δρ Αναστασιάδης τόνισε πως η οδηγία για χρήση μάσκας και διενέργεια rapid test και στους μαθητές του Δημοτικού βρίσκει σύμφωνη την Παιδιατρική Εταιρεία. 

«Συνήθως οι γονείς επικαλούνται θέματα ασφάλειας και ότι για παράδειγμα μπορεί να υπάρχει οποιοδήποτε θέμα κινδύνου για την υγεία των παιδιών, κάτι το οποίο δεν ισχύει».

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Σημειώνεται πως σύμφωνα και με το υπουργείο Υγείας από τη χρήση μάσκας:

  • Εξαιρούνται άτομα με απώλεια συνείδησης ή που αδυνατούν να αφαιρέσουν τη μάσκα τους χωρίς βοήθεια λόγω σοβαρής κινητικής ή νοητικής νόσου.
  • Εξαιρούνται άτομα με βαριάς μορφής αυτισμό και άτομα με διαγνωσμένες οξείες ή χρόνιες καταστάσεις σοβαρής αναπνευστικής δυσχέρειας.

Αδελφοποίηση του Δήμου Πειραιά με τον Δήμο Αμμοχώστου

Offsite Team -
03.07.2022 - 15:36

Αδελφοποίηση του Δήμου Πειραιά με τον Δήμο Αμμοχώστου

Thumbnail
Στόχος η ενίσχυση της συνεργασίας τους

Την Αδελφοποίηση μεταξύ Δήμου Πειραιά και Δήμου Αμμοχώστου υπέγραψαν οι Δήμαρχοι Γιάννης Μώραλης και Σίμος Ιωάννου αντίστοιχα, στο Δημαρχείο Πειραιά, με στόχο την ενίσχυση της συνεργασίας τους.

Αντιπροσωπεία του Δήμου Αμμοχώστου, αποτελούμενη από τον Δήμαρχο Σίμο Ιωάννου, τους Δημοτικούς  Συμβούλους Ανδρέα Φλουρέντζου, Μιχάλη Βασιλείου, Γιώργο Τσίσιο και την Δημοτική Γραμματέα Μαριλένα Μανώλη, πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στον Πειραιά για τον συγκεκριμένο σκοπό.

«Ολοκληρώθηκε η αδελφοποίηση των δύο πόλεων, οι οποίες έχουν πολλά κοινά χαρακτηριστικά. Ανεξάρτητα αν υπάρχει μια παράνομη κατοχή της Αμμοχώστου και παρά το θλιβερό καθεστώς, ο δήμος είναι ζωντανός. Υπάρχουν πολιτιστικά  και αθλητικά  σωματεία, τα οποία λειτουργούν σε άλλες πόλεις. Άρα υπάρχει πεδίο συνεργασίας και μπορούμε να  αναλάβουμε από κοινού πολυεπίπεδες πρωτοβουλίες, ενισχύοντας τις σχέσεις των δύο πόλεων», ανέφερε, κατά την υπογραφή της Αδελφοποίησης ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης. 

«Σημαντικό  ρόλο σε αυτή την αδελφοποίηση και στην ένωση των δύο πόλεων θα διαδραματίσει και η νέα  ακτοπλοϊκή γραμμή, καθώς μετά από 21 χρόνια συνδέθηκε ξανά η Κύπρος με την Ελλάδα με το λιμάνι του Πειραιά», επισήμανε ο κ. Μώραλης.

Πρόσθεσε, παράλληλα, ότι ο Δήμος Πειραιά θα συμβάλει, με τις δυνάμεις του, στη μεγαλύτερη επικοινωνία του προβλήματος της πόλης της Αμμοχώστου.

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Αμμοχώστου Σίμος Ιωάννου επισήμανε ότι η συγκεκριμένη αδελφοποίηση «ήταν μια επιθυμία πολλών ετών που έγινε πραγματικότητα». 

«Είμαι βέβαιος ότι θα έχουμε καλή συνεργασία. Έχουμε ανάγκη αυτές οι μεγάλες πόλεις να βοηθήσουν στο ζήτημα της Αμμοχώστου και να κάνουμε έναν μεγάλο, διπλό αγώνα: αφενός να προωθήσουμε το θέμα της Αμμοχώστου σε όλα τα διεθνή fora - και ο Πειραιάς που έχει πάρα πολύ καλές σχέσεις με άλλες πόλεις σίγουρα θα βοηθήσει - αφετέρου να κρατήσουμε τον κοινωνικό ιστό της πόλης μας, όπως είναι τα σωματεία, τα πολιτιστικά ιδρύματα, το ΕΒΕΑ», επισήμανε ο κ. Ιωάννου.

Στην υπογραφή του Πρωτοκόλλου Αδελφοποίησης παρευρέθηκαν εκ μέρους του Δήμου Πειραιά η Αντιδήμαρχος Εξωστρέφειας, Τουρισμού και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Ανδριάνα Ζαρακέλη, η Αντιδήμαρχος Οικονομικών Αθηνά Γλύκα-Χαρβαλάκου, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Παναγιώτης Ρέππας,  η Εντεταλμένη  Δημοτική Σύμβουλος Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού και Κατάρτισης και  Βρεφονηπιακών Σταθμών Ζηλάκου Χαραλαμπία και ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Δημοτικής Αστυνομίας Χαρουτιούν Μαρκαριάν.

Όπως αναφέρει ο Δήμος Πειραιά, «η αδελφοποίηση των δύο Δήμων αποσκοπεί στην περαιτέρω ανάπτυξη των αδελφικών δεσμών φιλίας μεταξύ των δύο πόλεων, με την ανταλλαγή εμπειριών σε διάφορους τομείς διοίκησης, αθλητισμού, τέχνης, πολιτισμού, καθώς και στην διεύρυνση των ιστορικών δεσμών Πειραιά και Αμμοχώστου».

«Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα ο κ. Μώραλης στο πλαίσιο των ενεργειών της Δημοτικής Αρχής για την ενίσχυση της εξωστρέφειας του Πειραιά, επισκέφθηκε την Κύπρο, όπου υπέγραψε με τον κ. Ιωάννου Πρωτόκολλο Συνεργασίας», προσθέτει ο Δήμος Πειραιά.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής της στον Πειραιά, η αντιπροσωπεία του Δήμου Αμμοχώστου ξεναγήθηκε στη Δημοτική Πινακοθήκη, στο Δημοτικό Θέατρο και στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιά, από την Διευθύντρια Πολιτισμού του Δήμου Ευαγγελία Μπαφούνη.

Ο Δήμος Πειραιά είναι αδελφοποιημένη πόλη και με τον Δήμο Λάρνακας από το 1995.

ΚΥΠΕ

Home