Στρατεύσιμοι Φοιτητές: Zητούν παρέμβαση ΠτΔ για πανεπιστήμια ΗΒ

Στρατεύσιμοι Φοιτητές: Zητούν παρέμβαση ΠτΔ για πανεπιστήμια ΗΒ

Μετατοπίζουν ευθύνη ΥΠΕΞ-Υπ. Παιδείας

Η πλατφόρμα «Στρατεύσιμοι Φοιτητές 20/21 Ισότητα Δικαιοσύνη» καλεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας «να παρέμβει άμεσα και να δώσει λύση ως υποσχέθηκε με δημόσιες δηλώσεις του, σε ένα πρόβλημα που θέτει υπό διακύβευση το μέλλον εκατοντάδων στρατεύσιμων της 2020ΕΣΣΟ και το οποίο θα μπορούσε και να προληφθεί και να αποφευχθεί με έγκαιρες παρεμβάσεις που δεν έγιναν» και αναφέρει ότι τα Υπουργεία Εξωτερικών και Παιδείας δεν νομιμοποιούνται να μετατοπίζουν την ευθύνη διαχείρισης του προβλήματος.

Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, σε συνεδρίαση της Πλατφόρμας «Στρατεύσιμοι φοιτητές , Ισότητα – Δικαιοσύνη», λήφθηκαν αποφάσεις μετά την "απογοητευτική ανακοίνωση" των δυο Υπουργείων - Εξωτερικών και Παιδείας- για λήψη σειράς μέτρων "με στόχο την αποκατάσταση του Δικαίου".

Η Πλατφόρμα αναφέρει ότι "δεν νομιμοποιούνται τα Υπουργεία Εξωτερικών και Παιδείας να μετατοπίζουν την ευθύνη της διαχείρισης του προβλήματος που προέκυψε για την αύξηση των διδάκτρων στα βρετανικά πανεπιστήμια στους στρατεύσιμους και τους γονείς τους".

 

Προσθέτει ότι «η κυβέρνηση επί της ουσίας νίπτει τα χείρας και παραπέμπει σε απευθείας διαπραγμάτευση των στρατεύσιμων με τα πανεπιστήμια, πράγμα ανέφικτο και απαράδεκτο. Η εικόνα δε που επιχειρήθηκε να δημιουργηθεί για συντονισμένες και επιτυχείς προσπάθειες κατάληξης είναι άκρως παραπλανητική», αναφέρεται.  

Προστίθεται ότι η μεταχείριση που τυγχάνουν οι άρρενες στρατεύσιμοι της 2020ΕΣΣΟ σε σχέση με τις συμμαθήτριες τους με τις οποίες αποφοίτησαν την ίδια χρονιά είναι άνιση και άδικη και καταλύει ουσιαστικά το δικαίωμα τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση στα Αγγλικά Πανεπιστήμια. Αυτό, όπως αναφέρεται, συνιστά κατάφωρη παραβίαση της Συνταγματικά κατοχυρωμένης Αρχής της ισότητας.  

ΚΥΠΕ

Home