Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Συγχαρητήρια Τατάρ για συμφωνία σιτηρών μεταξύ Ρωσίας & Ουκρανίας

Offsite Team -
23.07.2022 - 13:35

Συγχαρητήρια Τατάρ για συμφωνία σιτηρών μεταξύ Ρωσίας & Ουκρανίας

Τους αρχιτέκτονες της συμφωνίας της Κωνσταντινούπολης, μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, προεξέχοντος του Τούρκου Προέδρου, Ταγίπ Ερντογάν, συνεχάρη ο Ερσίν Τατάρ.

>>> NEO - Brief Platinum, το πρώτο διαδραστικό περιοδικό από την Δημοσιογραφική Ομάδα της Brief. Κάνε δωρεάν εγγραφή ΕΔΩ για να παραλάβεις το πρώτο τεύχος με αποκλειστικό αφιέρωμα στις Φοιτητικές Εστίες <<<

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, σε γραπτή του δήλωση με αφορμή την συμφωνία εξαγωγής σιτηρών από τα λιμάνια της Ουκρανίας, ο Τ/κ ηγέτης ανέφερε ότι αυτή δεν αφορά μόνο την περιοχή, αλλά και όλες τις χώρες του κόσμου που υποφέρουν ως αποτέλεσμα των διαταραχών στην εφοδιαστική αλυσίδα που προκλήθηκαν από τον πόλεμο.

«Χαιρετίζω την υπογραφή της ιστορικής συμφωνίας αποστολής σιτηρών μεταξύ των δύο αντιμαχόμενων χωρών, της Ουκρανίας και της Ρωσίας, η οποία επιτρέπει τη μεταφορά σιτηρών στις παγκόσμιες αγορές μέσω της Μαύρης Θάλασσας, μετά τις διαπραγματεύσεις που διεξήχθησαν υπό τη μεσολάβηση της μητέρας πατρίδας Τουρκίας και των ΗΕ». Η συμφωνία επιτεύχθη, συνέχισε, ως αποτέλεσμα της προσπάθειας, της επιμονής και της αποφασιστικότητας του Τούρκου Προέδρου, Ταγίπ Ερντογάν.

Λόγω της υπέρμετρης αύξησης των τιμών, απότοκο της κρίσης σε παγκόσμιο επίπεδο, εκατομμύρια άνθρωποι αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο της πείνας και η ανθρωπιστική διάσταση αυτής της συμφωνίας, μας δείχνει πόσο σημαντική είναι, πρόσθεσε ο κ. Τατάρ.

Η συμφωνία που επιτεύχθη με την αποφασιστικότητα και της Τουρκίας, έχει και πολιτική διάσταση, θα εξυπηρετήσει την περιφερειακή σταθερότητα και θα αποτελέσει φάρο ελπίδας για το τέλος της σύγκρουσης μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας, κατέληξε ο κ. Τατάρ.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Home