Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Συλλούρης: Να μηn ξαναζήσει ο τόπος τραγωδίες όπως του Μαρί

Offsite Team -
10.07.2019

Συλλούρης: Να μηn ξαναζήσει ο τόπος τραγωδίες όπως του Μαρί

Thumbnail
Οφείλουμε να δεσμευτούμε ότι θα πράξουμε ό,τι είναι δυνατό για να αποφύγουμε στο μέλλον παρόμοια τραγικά γεγονότα

Μνημόσυνο για τους πεσόντες, εν ώρα καθήκοντος, στη ναυτική βάση “Ευάγγελος Φλωράκης”, στο Μαρί, καθώς και όλους των κεκοιμημένους πυροσβέστες τελέστηκε σήμερα στη Λευκωσία, με τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Δημήτρη Συλλούρη να λέει ότι δεν πρέπει να επιτρέψουμε να ξαναζήσει ο τόπος τέτοιες τραγωδίες.

 

Εκφωνώντας τον επιμνημόσυνο λόγο, στον Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας και Αγίας Ειρήνης, στον περίβολο του Αρχηγείου Αστυνομίας, ο κ. Συλλούρης είπε ότι «τα όσα τραγικά συνέβησαν την 11η  Ιουλίου 2011 δεν ήταν τυχαίο γεγονός, αλλά αποτέλεσμα σειράς παραλείψεων και αδιαφορίας από πλευράς κράτους, που πλήρωσαν με τη ζωή τους άνθρωποι οικογενειάρχες, αλλά και νέοι, με όνειρα για τη ζωή».

 

Συλλογικά και συντεταγμένα, συνέχισε, οφείλουμε να δεσμευτούμε ότι θα πράξουμε ό,τι είναι δυνατό στα θέματα συντονισμού και εκπαίδευσης όλων όσοι εμπλέκονται στα ζητήματα ασφάλειας και προστασίας, για να αποφύγουμε στο μέλλον παρόμοια τραγικά γεγονότα που τόσο πόνο και δυστυχία προκαλούν, αλλά και μας εκθέτουν ως πολιτεία.

 

Αναφέρθηκε εξάλλου στη μεγάλη θυσία των δεκατριών παλικαριών της Εθνικής Φρουράς, της Πυροσβεστικής και της ΕΜΑΚ, που έπεσαν κατά τη φονική έκρηξη της 11ης Ιουλίου 2011, λέγοντας ότι αυτό «μας επιφορτίζει με το εθνικό καθήκον να διατηρούμε άσβεστη τη μνήμη τους και να αποτίνουμε τις οφειλόμενες τιμές ως ένδειξη αναγνώρισης της θυσίας τους σε μια από τις μεγαλύτερες τραγωδίες που έζησε ο τόπος μας στη σύγχρονη ιστορία του».  

Το φωτεινό παράδειγμα της ανδρείας και της αγωνιστικότητας των θυμάτων της τραγωδίας στο Μαρί, όπως όλων όσοι έδωσαν τη ζωή τους υπερασπιζόμενοι την ανεξαρτησία και εδαφική ακεραιότητα της Κύπρου στους διαχρονικούς αγώνες της, συνιστά μεγάλη κληρονομιά και πυξίδα για το μέλλον, είπε.  

«Για όσα η πολιτεία όφειλε να πράξει και δεν έπραξε, προκειμένου να μην εκτεθούν στο θανάσιμο κίνδυνο οι ήρωές μας, οφείλουμε όλοι να επαναλαμβάνουμε με κάθε ευκαιρία τη συγνώμη μας προς τις οικογένειές τους, που στερήθηκαν τους αγαπημένους τους ανθρώπους, τη φυσική παρουσία των οποίων δεν υποκαθιστά καμία τιμή ή κρατική στήριξη» συμπλήρωσε.  

Εξέφρασε τέλος συμπαράστασή στις οικογένειές τους, αλλά και ευγνωμοσύνη για το έργο των πυροσβεστών που αντιμετώπισαν το επάγγελμά τους ως λειτούργημα, με τον Πρόεδρο της Βουλής να κάνει αναφορά και στο πρόσφατο παράδειγμα των ερευνών για τα τελευταίο ειδεχθές έγκλημα.

Home