Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Συλλυπητήρια μήνυματα από την Τ/κ κοινότητα για Δ. Χριστόφια

Offsite Team -
21.06.2019

Συλλυπητήρια μήνυματα από την Τ/κ κοινότητα για Δ. Χριστόφια

Thumbnail
"Άλλος ένας Κύπριος ηγέτης απεβίωσε προτού προλάβει την λύση του Κυπριακού"

Τα συλλυπητήρια του και την θλίψη του για τον θάνατο του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια εξέφρασε ο πρώην Τουρκοκύπριος ηγέτης Μεχμέτ Αλί Ταλάτ.

Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο κ.Ταλάτ έγραψε ότι «ο σύντροφός Δημήτρης Χριστόφιας απεβίωσε πριν να δει την λύση του κυπριακού προβλήματος που ήταν το μεγαλύτερο όνειρο του».  Εκφράζει επίσης την θλίψη του και τα συλλυπητήρια του στη σύζυγο και τα παιδιά του εκλιπόντος, στο ΑΚΕΛ, τους συντρόφους του και όλους τους Κύπριους.

Από την πλευρά του ο Τουρκοκύπριος πολιτικός Κουντρέτ Οζερσάι αναφέρει σε ανάρτηση του στην προσωπική του σελίδα στο Facebook, στην ελληνική γλώσσα, ότι είχε «την ευκαιρία να γνωρίσω τον Δημήτρη Χριστόφια στις διαπραγματεύσεις που διήρκεσαν για πολλές μέρες και πολλούς μήνες και στο buffer zone  και σε άλλες χώρες. Ήταν ένας πολύ καλός άνθρωπος με τον οποίο συζητούσα και αστειευόμουν πολύ και στις διαπραγματεύσεις και στην κοινωνική ζωή. Είχε μια αίσθηση του χιούμορ».

«Πληροφορηθήκαμε ότι σήμερα έφυγε από την ζωή. Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του και στην ελληνοκυπριακή κοινωνία», προσθέτει ο κ. Οζερσάι.  

Το Τουρκοκυπριακό Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (TDP) σε ανάρτησή του στο Facebook στην ελληνική γλώσσα γράφει: «έχουμε πληροφορηθεί με μεγάλη θλίψη για το θάνατο του Δημήτρη Χριστόφια, τέως ηγέτη της Ελληνοκυπριακής Κοινότητας και τέως ΓΓ του ΑΚΕΛ». 

«Άλλος ένας Κύπριος ηγέτης απεβίωσε προτού προλάβει την λύση του Κυπριακού. Ως Τουρκοκυπριακό Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα, TDP, θα θέλαμε να εκφράσουμε τα ειλικρινή συλλυπητήριά μας σε όλους τους αγαπημένους του, ειδικά στην οικογένεια και στους συντρόφους του στο ΑΚΕΛ», προσθέτει.  

«Για την Κύπρο και για τους Κύπριους είναι μια μέρα πόνου. Ελληνοκύπριοι αδέρφια μας, ο πόνος σας είναι πόνος μας. Αντίο σύντροφε Χριστόφια», αναφέρει η συντεχνία Tουρκοκύπριων δημοσιογράφων Basin-Sen.

Την θλίψη του για την απώλεια του Δημήτρη Χριστόφια και τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια, τους φίλους, τους σύντροφους του και ευρύτερα την ελληνοκυπριακή κοινότητα, εκφράζει ο «δήμαρχος» Λευκωσίας Μεχμέτ Χαρμαντζί σε δική του ανάρτηση στο Twiiter.  

Home