Συμμετοχή Αρχηγού Αστυνομίας στη Γενική Συνέλευση της Interpol

Συμμετοχή Αρχηγού Αστυνομίας στη Γενική Συνέλευση της Interpol

Στην 88η Γενική Συνέλευση της Interpol, η οποία πραγματοποιείται στη Χιλή, συμμετέχει ο Αρχηγός της Αστυνομίας Κύπρος Μιχαηλίδης, στο περιθώριο της οποίας είχε και θα συνεχίσει να έχει διμερείς επαφές με αξιωματούχους άλλων χωρών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, η έναρξη των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης πραγματοποιήθηκε χθες Τρίτη στην πρωτεύουσα της Χιλής, Σαντιάγο, με τη συμμετοχή εκπροσώπων από 164 χώρες. 

Κατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας των εργασιών της Συνέλευσης, ο κ. Μιχαηλίδης, είχε την ευκαιρία να πραγματοποιήσει συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών και Αναπληρωτή Πρωθυπουργό της Σερβίας, Nebojša Stefanović, στην παρουσία και της Γενικής Διευθύντριας του Υπουργείου.

«Στη συνάντηση, ο Αρχηγός Αστυνομίας, επαναβεβαίωσε τη στήριξη της Κυπριακής Δημοκρατίας, στις διαπραγματεύσεις που διεξάγει η Σερβία με την Ευρωπαϊκή Ένωση και κυρίως σε σχέση με την εναρμόνιση της με το κεφάλαιο 24, που αφορά τη Δικαιοσύνη, Ελευθερία και Ασφάλεια», αναφέρεται.

Προστίθεται ότι συζητήθηκαν επίσης θέματα κοινού ενδιαφέροντος μεταξύ των δύο χωρών, όπως η τρομοκρατία, το οργανωμένο έγκλημα, η εγκληματικότητα γενικότερα, τα μέτρα πρόληψης και καταστολής που αναλαμβάνονται, το θέμα των ναρκωτικών, οι μεταναστευτικές ροές, καθώς επίσης η ανταλλαγή εμπειρογνωμοσύνης και εκπαιδεύσεων, στο πλαίσιο ενός θεσμοθετημένου προγράμματος υλοποίησης που θα καθιερωθεί.

Ο Υπουργός και Αναπληρωτής Πρωθυπουργός της Σερβίας, ευχαρίστησε τον Αρχηγό Αστυνομίας για την υποστήριξη που τυγχάνει η χώρα του από την Κύπρο, κυρίως σε σχέση με την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση και άλλων σοβαρών θεμάτων που απασχολούν τη χώρα και προσκάλεσε τον κ. Μιχαηλίδη να επισκεφθεί προσεχώς τη Σερβία.

Αναφέρεται επίσης ότι τις επόμενες ημέρες της Γενικής Συνέλευσης, ο Αρχηγός Αστυνομίας, έχει προγραμματίσει συναντήσεις με τους εκπροσώπους χωρών, όπως η Γαλλία, Ισπανία, Ιορδανία και Αλβανία, για συζήτηση θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος.

Συνεχείς επίσης θα είναι, οι επαφές του κ. Μιχαηλίδη, με εκπροσώπους άλλων χωρών, που συμμετέχουν στη Γενική Συνέλευση, σε μια προσπάθεια ανάπτυξης διμερών σχέσεων, καταλήγει η ανακοίνωση της Αστυνομίας.

ΚΥΠΕ

Home