Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Συνάντηση με Ερντογάν ζητούν στα κατεχόμενα

Offsite Team -
18.01.2019

Συνάντηση με Ερντογάν ζητούν στα κατεχόμενα

Thumbnail
Έχει ολοκληρωθεί η προετοιμασία του νέου οικονομικού πρωτοκόλλου και θα είναι έτοιμο προς υπογραφή από την ερχόμενη εβδο

Ραντεβού από τον Τούρκο Πρόεδρο, Ταγίπ Ερντογάν έχει ζητήσει η «κυβέρνηση» σύμφωνα με τον Σερντάρ Ντενκτάς, ο οποίος δήλωσε πως σε αυτή τη συνάντηση εκτός από τον ίδιο ως «υπουργός δημοσιονομικών» και τον «πρωθυπουργό», Τουφάν Ερχιουρμάν, θα είναι και ο «υπουργός εξωτερικών», Κουντρέτ Οζερσάι.

 

Ο κ. Σερντάρ ανέφερε σε δηλώσεις του σε τ/κ κανάλι ότι μετά τις τελευταίες εκλογές στην Τουρκία, ανακοινώθηκε πρόσφατα ότι αυτός που αναλαμβάνει τα θέματα Κύπρου είναι ο ίδιος ο Ερντογάν και έτσι το πρόβλημα επικοινωνίας με την Άγκυρα λύνεται.

 

Ανέφερε επίσης ότι έχει ολοκληρωθεί η προετοιμασία του νέου οικονομικού πρωτοκόλλου και θα είναι έτοιμο προς υπογραφή από την ερχόμενη εβδομάδα, αφού το δούνε οι αντιπροσωπείες και των δύο πλευρών, Τουρκίας – ψευδοκράτους.

 

Πρόνοιες του προηγούμενου πρωτοκόλλου που δεν έχουν εφαρμοστεί περιλαμβάνεται σε αυτό, πρόσθεσε.  

Για το ξενοδοχείο Ντομ στην Κερύνεια, ο Σερντάρ Ντενκτάς είπε ότι υποστηρίζουν το σημερινό καθεστώς και δεν επιθυμούν να βγει το ξενοδοχείο σε δημοπρασία. Ακόμα και αν μας δώσουν 200 εκ ΤΛ, δεν δίδουμε το Ντομ, ανέφερε ο κ. Ντενκτάς υπονοώντας την προσφορά που κατέθεσε ο «βουλευτής» του κόμματος Αναγέννησης, Μπερτάν Ζάρογλου για ενοικίαση του ξενοδοχείου προς 2 εκ ΤΛ το χρόνο.

Home