Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Συνάντηση Στέφης Δράκου με Τάκη Θεοδωρικάκο & Χρίστο Στυλιανίδη

Offsite Team -
18.10.2022

Συνάντηση Στέφης Δράκου με Τάκη Θεοδωρικάκο & Χρίστο Στυλιανίδη

Στόχος όπως είπε η Υπουργός είναι η διεύρυνση και ισχυροποίηση της συνεργασίας μεταξύ των δύο υπουργείων

Η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κυρία Στέφη Δράκου είχε συνάντηση τη Τρίτη (18/10) στην Αθήνα με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Τάκη Θεωδορικάκο.

Κατά τη συνάντηση αντηλλάγησαν απόψεις και συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος. Η Υπουργός τόνισε σε δηλώσεις της ότι έχει αναπτυχθεί μια εξαιρετική και πολύπλευρη συνεργασία της Αστυνομίας Κύπρου με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Στόχος όπως είπε η Υπουργός είναι η διεύρυνση και ισχυροποίηση της συνεργασίας μεταξύ των δύο υπουργείων.

dsvsd

Αντηλλάγησαν απόψεις για τα ζητήματα αντιμετώπισης της παράνομης μετανάστευσης, ηλεκτρονικού εγκλήματος, του υπερπληθυσμού των φυλακών και τα ζητήματα των εναλλακτικών ποινών.

Ωστόσο η συζήτηση επικεντρώθηκε ιδιαίτερα στα θέματα του συστήματος δικαιοσύνης φιλικής για τα παιδιά, νεανικής παραβατικότητας και συγκεκριμένα στον χώρο κράτησης ανηλίκων.

Ένας θεσμός που εφαρμόζεται στην Ελλάδα και σύντομα ελπίζουμε να εφαρμόσουμε και στην Κύπρο.

dfbfd

Η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως θα επισκεφθεί αύριο το κέντρο κράτησης ανηλίκων και νεαρών προσώπων στον Αυλώνα προκειμένου να ενημερωθεί για τον τρόπο λειτουργίας του κέντρου και να ανταλλάξει απόψεις σε ότι αφορά τη λειτουργία του χώρου, τις πρακτικές που εφαρμόζουν για να κερδίσουμε γνώση από την εμπειρία τους.

Η Υπουργός ευχαρίστησε τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη και ευχήθηκε πριν λήξει η θητείας της να έχει τη χαρά να τον φιλοξενήσει στην Κύπρο.

Στη συνέχεια η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως συναντήθηκε με τον Υπουργό Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας κ. Χρίστο Στυλιανίδη, κατά την οποία συζητήθηκαν θέματα περαιτέρω ενίσχυσης του πλαισίου συνεργασίας που έχει εγκαθιδρυθεί μεταξύ Κύπρου Ελλάδας και των πυροσβεστικών σωμάτων των δυο χωρών σε θέματα αντιμετώπισης πυρκαγιών και φυσικών καταστροφών.

Σε δηλώσεις της η Υπουργός ανέφερε

« Η συνάντηση έγινε σε εξαιρετικά εποικοδομητικό κλίμα με το φίλο και αγαπητό Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Χρίστο Στυλιανίδη.»

Ευχαρίστησε μάλιστα τον κ. Στυλιανίδη για το χρόνο που διέθεσε για τη συνάντηση παρά το βεβαρυμμένο του πρόγραμμα ενόψει και των προβλημάτων που προκάλεσε η σφοδρή κακοκαιρία που έπληξε πρόσφατα την Κρήτη.

Όπως ανέφερε: « Η συνεργασία μεταξύ του Υπουργείου και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κύπρου είναι στενή, συνεχής και παραγωγική. Περιλαμβάνει μάλιστα την παροχή αλληλοβοήθειας στα θέματα διαχείρισης κρίσεων και αντιμετώπισης φυσικών ή άλλων καταστροφών. Χωρίς αμφιβολία η ανταλλαγή γνώσεων, εμπειριών,

τεχνογνωσίας και πρακτικών συνεισφέρουν τα μέγιστα στις προσπάθειες των δυο κρατών για αντιμετώπιση των πυρκαγιών και προστασίας των πολιτών.»

Τέλος, κατά τη συνάντηση συμφωνήθηκε η υπογραφή το αμέσως επόμενο διάστημα Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ των δυο Υπουργείων για τη δημιουργία κοινού συντονιστικού κέντρου αντιμετώπισης κρίσεων.

Αποφασίστηκε επίσης η ενδυνάμωση και ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου τόσο σε διμερές όσο και σε περιφερειακό επίπεδο για αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών και των συνεπειών της κλιματικής κρίσης

Ευχαριστώντας τον Υπουργό τόνισε ότι τόσο η εμπειρία του κ. Στυλιανίδη μέσα από τη θητεία του στην Ευρωπαϊκή Ένωση ως Επίτροπος όσο και ως Υπουργός της Ελληνικής Κυβέρνησης, μόνο επωφελής μπορεί να αποβεί για μας από τέτοιες συναντήσεις.  

Home