Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Συνάντηση υπ. Υγείας με γονείς μαθητών που φτάνουν από Ιταλία

Offsite Team -
26.02.2020 - 13:42

Συνάντηση υπ. Υγείας με γονείς μαθητών που φτάνουν από Ιταλία

Thumbnail
Αυτοπεριορισμός μαθητών για 14 μέρες

Συνάντηση με τους γονείς των μαθητών που επιστρέφουν σήμερα από την Ιταλία έχει διευθετηθεί η ώρα 2 μ.μ. στο Υπουργείο ο Κωνσταντίνος Ιωάννου. 

Στόχος της συνάντησης είναι να εξηγηθούν στους γονείς τα δεδομένα και το γεγονός ότι πρέπει να αυτοπεριοριστούν για τις επόμενες 14 μέρες. 

Σε σχόλιο δημοσιογράφου ότι υπήρξαν επικρίσεις για το θέμα του αυτό-περιορισμού των μαθητών αυτών, ο Υπουργός Υγείας εξέφρασε τη διαφωνία του, εξηγώντας ότι «οι οδηγίες που έχουμε δεν είναι καν για να αυτοπεριοριστούν. Ελέγχονται για συμπτώματα κι αν δεν έχουν συμπτώματα, τότε αφήνονται να φύγουν, δεν προβλέπεται αυτό-περιορισμός. Είμαστε η πρώτη χώρα χθες που αποφασίσαμε για το συγκεκριμένο μέτρο.Οι υπόλοιπες χώρες της ΕΕ δεν έχουν κάποιους περιορισμούς για επισκέπτες που επιστρέφουν από την Ιταλία. Εμείς βάλαμε και αυτόν τον περιορισμό που υιοθετούν και άλλες έξι χώρες της ΕΕ. Το να μπει σε καραντίνα οποιοσδήποτε έρχεται από Ιταλία είναι ανέφικτο. Δεν είναι μόνο οι 12 μαθητές και δεν πρέπει να επικεντρωνόμαστε μόνο σε αυτούς, διότι κάθε βδομάδα έρχονται δύο πτήσεις από Ιταλία, επιπλέον άλλοι επιβάτες που έρχονται μέσω άλλων χωρών».

Home