Συνδ. Χορού: Τηρούνται ευλαβικά τα πρωτόκολλα στις σχολές χορού

Συνδ. Χορού: Τηρούνται ευλαβικά τα πρωτόκολλα στις σχολές χορού

Η επιστολή Συνδέσμου Χορού Κύπρου προς Υπ. Υγείας

Ανοιχτή επιστολή προς τον Υπουργό Υγείας  για τα μέτρα που ανακοινώθηκαν χθες και έχουν ισχύ από σήμερα μέχρι τις 9 Νοεμβρίου, απέστειλε ο Σύνδεσμος Χορού Κύπρου, λέγοντα πως «το πρωτόκολλο που αφορά στις σχολές χορού τηρείται ευλαβικά».  

Στην επιστολή του, σύμφωνα με ανακοίνωση του, ο Σύνδεσμος Χορού Κύπρου αναφέρει ότι «παρακολουθούμε τις τελευταίες μέρες τις εξελίξεις όσον αφορά την πανδημία με μεγάλη ανησυχία και συμφωνούμε ότι πρέπει να παρθούν άμεσα μέτρα», και προσθέτει ότι «θεωρούμε ότι, αν όλοι επιδείκνυαν τη ανάλογη υπευθυνότητα που θα έπρεπε να δοθεί όσον αφορά στη σωστή τήρηση των μέτρων, δεν θα είχαμε φτάσει στη κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Κύπρος σήμερα».

 

«Σε αντίθεση με τα πιο πάνω, είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι, το πρωτόκολλο που αφορά στις σχολές χορού τηρείται ευλαβικά από τους επαγγελματίες μέλη του Συνδέσμου Χορού Κύπρου. Ίσως η μη επαρκής ενημέρωση στα κέντρα λήψης αποφάσεων για τον τρόπο που λειτουργούν οι σχολές έντεχνου χορού, μέλη του Συνδέσμου, να είναι και ο λόγος που στοχοποιείται για ακόμη μια φορά ο τομέας μας», σημειώνει.

 

Αναφέρει, επίσης, ότι σε επικοινωνία που είχε ο Σύνδεσμος με άτομα του κέντρου ιχνηλάτησης, «έχουν λάβει γνώση των αυστηρών μέτρων που τηρούνται από μας, όπως θερμομέτρηση, απολύμανση χεριών κατά την είσοδο και έξοδο, χρήση μάσκας από τους εργαζόμενους, διατήρηση αποστάσεων, μειωμένος αριθμός παιδιών, μη χρήση αποδυτηρίων , απολύμανση πριν και μετά το μάθημα, συστηματικός εξαερισμός χώρων, απαγόρευση εισόδου στους γονείς κλπ.  και μας διαβεβαίωσαν ότι είναι τα ενδεικνυόμενα και συμβάλλουν στη μη μετάδοση του ιού».  

«Όντως νιώθουμε ότι τις τελευταίες μέρες, ο κλοιός έχει αρχίσει να σφίγγει γύρω μας, αφού οι εξωγενείς παράγοντες απειλούν τόσο εμάς, όσο τα παιδιά μας. Δε κατανοούμε όμως τη λογική του κλεισίματος των σχολών χορού, τη στιγμή που παραμένουν ανοιχτές   εστίες  από τις οποίες έχουν καταγραφεί επανειλημμένα κρούσματα όπως: σχολεία, παιδότοποι ,γάμοι, βαφτίσεις, πάρτι γενεθλίων κ.α. Μέχρι σήμερα δεν έχει καταγραφεί κανένα κρούσμα το οποίο προέρχεται από σχολή χορού. Γονείς, δάσκαλοι και ακαδημαϊκοί, δημοσίων και ιδιωτικών σχολείων, παρατηρούν και μας συγχαίρουν καθημερινά για τα μέτρα που παίρνονται», συμπληρώνει.  

Αναφέρει, επίσης, ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό «να στηρίξουμε τα παιδιά μας να συνεχίσουν την εκπαίδευση τους και τις δραστηριότητες που τα βοηθούν να κρατηθούν σε ψυχική και σωματική  ισορροπία. Είμαστε εδώ για να ενθαρρύνουμε και να ενδυναμώσουμε τα παιδιά, για να συνεχίσουν να ελπίζουν, να δημιουργούν και να ονειρεύονται».  

«Θεωρούμε ότι η  λύση για να χειριστούμε την κατάσταση κατάλληλα, δεν είναι να αποστερήσουμε στα παιδιά, εκείνο που εσείς αποκαλείτε, "απογευματινές δραστηριότητες" σαν να μιλούμε για αχρείαστες ασχολίες. Ίσως σαν λαός δεν έχουμε ακόμα εμπεδώσει ότι η εκπαίδευση στις τέχνες είναι εξίσου αναγκαία με οποιανδήποτε άλλη ακαδημαϊκού τύπου, και εξυψώνει τον άνθρωπο πολύ περισσότερο. Απαιτούμε να μας δικαιολογήσετε το σκεπτικό της απόφασης σας», καταλήγει ο Σύνδεσμος Χορού Κύπρου.  

ΚΥΠΕ

Home