Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Σύνδεσμος Γονέων: Οργανωμένη ένταση στην αποφοίτηση - Τα γεγονότα

Offsite Team -
12.07.2022 - 15:40

Σύνδεσμος Γονέων: Οργανωμένη ένταση στην αποφοίτηση - Τα γεγονότα

Επιστολή Συνδέσμου Γονέων Γυμνασίου Πετράκη Κυπριανού στο Υπ.Παιδείας - «Έριχναν κροτίδες - Δημιουργήσαν ένταση»

Καταγράφουν τα γεγονότα της αποφοίτησης με τους μαθητές με την μη ευπρεπή εμφάνιση 

Επιστολή προς τον Διευθυντή Μέσης Εκπαίδευσης κ. Νικόλα Γιασουμή απέστειλε ο Σύνδεσμος Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Πετράκη Κυπριανού στη Λάρνακα, με αφορμή τα όσα διαδραματίστηκαν το βράδυ της αποφοίτησης όπου αριθμός μαθητών δεν πήρε απολυτήριο κατά την τελετή αποφοίτησης λόγω μη ευρεπούς εμφάνισης με βάση τους κανονισμούς, όπως έκρινε η Διεύθυνση του Σχολείου.  

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην επιστολή την οποία εξασφάλισε η OffsiteNews, η διεύθυνση του σχολείου είχε στείλει επιστολή αλλά και SMS στους γονείς των αποφοίτων με τους κανόνες του Υπουργείου Παιδείας για την εμφάνιση των μαθητών κατά την τελετή αποφοίτησης. Ουσιαστικά κάνουν λόγο για οργανωμένο σκηνικό έντασης στην αποφοίτηση από συγκεκριμένα άτομα, παραθέτοντας τα γεγονότα. 

1

Όπως αναφέρεται στην επιστολή, ο Δ/ντης ξεκαθάρισε εξ αρχής ότι θα τηρηθούν οι κανονισμοί του Υπουργείου Παιδείας. Όταν αφίχθηκαν οι μαθητές, κάποιοι κρίθηκαν ότι δεν τηρούσαν τους κανόνες και ενημερώθηκαν πως δε θα παραλάμβαναν το απολυτήριό τους στη σκηνή. Σημειώνεται πως στην επιστολή τονίζεται ότι οι μαθητές μια ημέρα πριν από την τελετή τηρούσαν τα πρότυπα στην κόμμωση. 

Προς το τέλος της τελετής ένας από τους μαθητές που δεν παρέλαβε το απολυτήριό του, διαμαρτυρήθηκε με αποτέλεσμα να προκληθεί ένταση. «Γονέας (δεν ήταν συγγενής με τον μαθητή) σηκώθηκε και άρχισε να φωνάζει “ΑΙΣΧΟΣ”, “ΝΤΡΟΠΗ” στον διευθυντή». 

Στη συνέχεια, όπως αναφέρει ο Σύνδεσμος στην επιστολή του, η σύζυγος του γονέα που προκάλεσε ένταση, κατά την έλευση του γιου της σηκώθηκε και έριξε κομφετί στο παιδί της με μηχανισμό ο οποίος έκανε κρότο. Μετά από λίγο ακούστηκαν κροτίδες στο πίσω μέρος του σχολείου. 

Ο Διευθυντής του σχολείου, αναγκάστηκε να καλέσει την Αστυνομία και μετέβη στο γραφείο του. «Στο προαύλιο του σχολείου ήταν από την αρχή φιλικά προς τον μαθητή πρόσωπα που προπηλάκιζαν και απειλούσαν τον Διευθυντή».  

Ο Σύνδεσμος Γονέων στην επιστολή του σημειώνει πως μετά την αποφοίτηση πραγματοποιήθηκε το πάρτι τελειοφοίτων -κάτι που ζήτησε να γίνει ο ίδιος ο Διευθυντής-, στηρίζοντας έτσι τις συστάσεις του σχολείου για ευπρεπή κόμμωση και ένδυση. 

2

Home