Συνεχίζεται η έρευνα για τα όπλα στο σπίτι του 48χρονου

Συνεχίζεται η έρευνα για τα όπλα στο σπίτι του 48χρονου

Υπό 8ήμερη κράτηση ο 48χρονος

Συνεχίζονται οι έρευνες της Αστυνομίας για διαλεύκανση της υπόθεσης που αφορά τον εντοπισμό οπλισμού χθες στο σπίτι 48χρονου στην επαρχία Λάρνακας.  

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 48χρονος, ο οποίος συνελήφθη χθες, οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας το οποίο εξέδωσε εναντίον του διάταγμα κράτησης οκτώ ημερών για διευκόλυνση των ανακρίσεων του ΤΑΕ σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση παράνομης κατοχής πυροβόλων όπλων κατηγορίας Α και Β και παράνομης κατοχής επικίνδυνων αντικειμένων, αδικήματα που διαπράχθηκαν στις 13 Φεβρουαρίου 2020 στα Λιβάδια.

 

Μεταξύ άλλων, οι ενέργειες της Αστυνομίας περιλαμβάνουν τη λήψη καταθέσεων από το οικογενειακό, φιλικό περιβάλλον του  υπόπτου καθώς και από άτομα που συναναστρέφεται, θα διερευνηθούν τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα του 48χρονου, ενώ ο οπλισμός και τα άλλα αντικείμενα που παραλήφθηκαν από το σπίτι και το αυτοκίνητο του θα σταλούν για επιστημονικές εξετάσεις ενώ θα εξεταστεί κατά πόσον χρησιμοποιήθηκε σε εγκληματικές ενέργειες.

 

Υπενθυμίζεται ότι ύστερα από πληροφορία που δόθηκε στην Αστυνομία ότι στην κατοικία του υπόπτου υπάρχει παράνομoς οπλισμός, εκδόθηκε δικαστικό ένταλμα έρευνας για την οικία, τα υποστατικά και το όχημά του, στα Λιβάδια της επαρχίας Λάρνακας.

Διαβάστε επίσης: Αυτά είναι τα όπλα που εντοπίστηκαν σε οικία (Φώτο)

 

Χθες το πρωί δυνάμει δικαστικού εντάλματος διενεργήθηκε έρευνα στο σπίτι του υπόπτου από διάφορα τμήματα της Αστυνομίας κατά τη διάρκεια της οποίας εντοπίστηκαν στη σοφίτα ένα αυτόματο πυροβόλο όπλο Καλάσνικοφ, ένα έμφορτο περίστροφο Μagnum, ένα έμφορτο περίστροφο άγνωστης κατασκευής, ένα πιστόλι Βeretta, 185 σφαίρες πυροβόλων όπλων διαφορών διαμετρημάτων και δύο γεμιστήρες πυροβόλου όπλου Καλάσνικοφ.  

Ακολούθησε έρευνα στο αυτοκίνητο του υπόπτου όπου εντοπίστηκαν και παραλήφθηκαν ένα φανάρι που χρησιμοποιείται και ως εκτοξευτής ηλεκτρισμού, ένας εκτοξευτής αερίων, δύο πινακίδες εγγραφής οχήματος,  ένα μαχαίρι, έξι γάντια, δύο κατσαβίδια και δύο σιδερογροθιές. 

 

Ο ύποπτος συνελήφθη και μεταφέρθηκε στα γραφεία του ΤΑΕ Λάρνακας όπου ανακρινόμενος είπε ότι τον οπλισμό του τον παρέδωσε γνωστός του πριν από δύο χρόνια αλλά αρνήθηκε να δώσει τα στοιχεία του. Ανέφερε ακόμα ότι ο οπλισμός δεν χρησιμοποιήθηκε είτε από τον ίδιο είτε από άλλο πρόσωπο.  

Σε θεληματική του κατάθεση ο ύποπτος ανέφερε, μεταξύ άλλων ,ότι τα όπλα και τα πυρομαχικά του τα μετέφερε σπίτι του, άτομο που δεν θέλησε να κατονομάσει και στη συνέχεια τα έκρυψε πρώτα στο τζάκι και ακολούθως στη σοφίτα του σπιτιού του.  

Για τα ανευρεθέντα στο αυτοκίνητο του είπε ότι τα χρησιμοποιούσε στο παρελθόν για διαρρήξεις για τις οποίες καταδικάστηκε ήδη σε φυλάκιση, ενώ για τις σιδερογροθιές και τους εκτοξευτές ηλεκτρισμού και αερίου είπε ότι τα κατείχε για αυτοάμυνα. Στη συνέχεια ο ύποπτος οδήγησε τα μέλη του ΤΑΕ στο σπίτι του όπου παρέδωσε 14 σφαίρες που είχε κρυμμένες.  

ΚΥΠΕ

Home