Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Συνεχίζεται η πώληση ρεύματος στα κατεχόμενα για όλο τον Φλεβάρη

Offsite Team -
02.02.2023

Συνεχίζεται η πώληση ρεύματος στα κατεχόμενα για όλο τον Φλεβάρη

Η τιμολόγηση θα γίνει από την ΑΗΚ - Συνεχίζονται στα κατεχόμενα οι διακοπές ρεύματος

Μέχρι την 1η Μαρτίου θα συνεχισθεί η πώληση ηλεκτρικού ρεύματος προς τα κατεχόμενα μέσω του διασυνδεδεμένου δικτύου, σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ.

>>> Διαβάστε σχετικά: Κατεχόμενα: Ξέμειναν από ρεύμα - Τους πουλάμε 900 MWh την ημέρα

Η ποσότητα ρεύματος που παρέχεται ανέρχεται στα 40 MW σε ώρες αιχμής και η τιμολόγηση εξαρτάται από την μονάδα ηλεκτροπαραγωγής που δεσμεύεται για την παραγωγή ενέργειας, είτε ατμοστρόβιλος, είτε αεριοστρόβιλος. Η τιμολόγηση θα γίνει από την ΑΗΚ στο τέλος της περιόδου, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ από αρμόδια πηγή.

Συνεχίζονται στα κατεχόμενα οι διακοπές ρεύματος

Συνεχίζονται στα κατεχόμενα οι διακοπές ρεύματος που προκλήθηκαν λόγω βλάβης σε δυο μονάδες στον ιδιωτικό ηλεκτροπαραγωγό σταθμό AKSA, που ακόμα δεν έχουν επιδιορθωθεί. Ο τ/κ Τύπος δίνει έμφαση σήμερα και στις αντιδράσεις πολιτών στα ΜΚΔ επειδή πληρώνουν υψηλούς λογαριασμούς ρεύματος, αλλά δεν έχουν ηλεκτρικό.

Σύμφωνα  με το ΓΤΠ, η Χαλκίν Σεσί δημοσιεύει λογαριασμούς διαφόρων πολιτών, σημειώνοντας ότι κάποιος που τον προηγούμενο μήνα πλήρωσε 1.000 ΤΛ για το ηλεκτρικό, αυτό το μήνα πρέπει να καταβάλει 2.000-3.000 ΤΛ, γεγονός που δείχνει ότι η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος έχει διπλασιαστεί.

Η Γενί Ντουζέν σημειώνει ότι πρώτα ήταν η βλάβη στον ηλεκτροπαραγωγό σταθμό της κατεχόμενης Τράπεζας, μετά η βλάβη στα κατεχόμενα Γαστριά, μετά η βλάβη στη μονάδα της τουρκικής ιδιωτικής εταιρείας AKSA. Το αποτέλεσμα είναι να μείνει η «χώρα» στο σκοτάδι και να γίνεται διακοπή ρεύματος σε διάφορες περιοχές εκ περιτροπής, προστίθεται.

Ο πρώην «πρόεδρος» της «αρχής ηλεκτρισμού», Χασάν Άμτζια τόνισε στην Γενί Ντουζέν την ανάγκη σύστασης ενός συμβουλίου για θέματα ενέργειας που θα έχει την πολιτική, οικονομική και διοικητική εποπτεία

Ο γενικός διευθυντής της τουρκικής ιδιωτικής εταιρείας AKSA, Σενέρ Σεντούρκ δήλωσε ότι οι 6 μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας που λειτουργούν, παράγουν 95-96 μεγκαβάτ και σε περίπτωση που ζητηθεί, θα μπορούσε το σύστημα να παράγει ακόμη 16-17 μεγκαβάτ.

ΚΥΠΕ

Home