Συνεχίζεται ο γολγοθάς για τους «8» - Κίνδυνος απώλειας ματιού

Συνεχίζεται ο γολγοθάς για τους «8» - Κίνδυνος απώλειας ματιού

Η κατάσταση της υγείας τους

Συνεχίζεται ο «γολγοθάς» για τους 8 ασθενείς που χειρουργήθηκαν για καταρράκτη και παρουσίασαν σοβαρές επιπλοκές λόγω προσβολής από πολυανθεκτικό στέλεχος ψευδομονάδας. Τα επόμενα 24ωρα για πέντε από αυτούς είναι κρίσιμα, αφού ελλοχεύει ακόμα και ο κίνδυνος εξόρυξης (αφαίρεσης) του ματιού.

Το ενδεχόμενο αυτό θα ξεκαθαρίσει και αποφασιστεί από ομάδα ειδικών οφθαλμιάτρων αφού ολοκληρωθεί η περίοδος χορήγησης αντιφλεγμονώδους αντιβίωσης. Όπως μας εξήγησε ο εκτελεστικός διευθυντής του Μακαρίου Νοσοκομείου Δρ Ανδρέας Νεοφύτου, «η χορήγηση της αντιβίωσης θα συνεχιστεί για όσο χρόνο χρειαστεί. Ακολούθως, ειδική ομάδα γιατρών θα αποφασίσει τα επόμενα βήματα με το ενδεχόμενο εξόρυξης ματιού να είναι πιθανό». Σύμφωνα με τον δρα Νεοφύτου, η κατάσταση του εγχειρισμένου ματιού των τριών εκ των οκτώ είναι σε καλύτερη κατάσταση

Το ευχάριστο είναι ότι όλοι ξεπέρασαν τον κίνδυνο περαιτέρω επιπλοκών στην υγεία τους. Ταυτόχρονα, η κατάσταση της υγείας τους δεν προκάλεσε πρόβλημα στο μάτι που δεν χειρουργήθηκε. 

Το βακτήριο από το οποίο μολύνθηκαν όλοι οι ασθενείς, προκάλεσε απορρύθμιση στη νεφρική λειτουργία του οργανισμού του με αποτέλεσμα η κατάσταση της υγείας του να κρίνεται ιδιαίτερα κρίσιμη. Ο δρ Νεοφύτου ανέφερε ότι τα αίτια της μόλυνσης από το βακτήριο εξετάζονται από ειδική επιτροπή η οποία θα εκδώσει σχετικό πόρισμα.

 

Home