Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον μετανάστη που έπεσε στη θάλασσα

Offsite Team -
25.08.2021 - 10:55

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον μετανάστη που έπεσε στη θάλασσα

Συνεχίζονται και σήμερα οι έρευνες της Αστυνομίας και του Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ) για εντοπισμό ατόμου, το οποίο το απόγευμα της Κυριακής 22 Αυγούστου, βούτηξε στη θάλασσα στη περιοχή Παραλιμνίου, από τη βάρκα όπου επέβαινε, μαζί με άλλους 18 παράτυπους μετανάστες από το Λίβανο.

Σύμφωνα με πηγές του ΚΥΠΕ από το ΚΣΕΔ, οι έρευνες της Αστυνομίας για εντοπισμό του παράτυπου μετανάστη άρχισαν από την στιγμή που αυτός βούτηξε στη θάλασσα, συνεχίστηκαν την Δευτέρα και χθες Τρίτη χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Ο συντονισμός των ενεργειών για εντοπισμό του μετανάστη γίνεται από το ΚΣΕΔ με τη συμμετοχή αεροναυτικών μέσων και με πεζά περίπολα.

Οι έρευνες διεξάγονται στις περιοχές Αγίας Νάπας, Κάβο Γκρέκο και Πρωταρά.

Υπενθυμίζεται ότι ο παράτυπος μετανάστης επέβαινε σε βάρκα μαζί με άλλα 18 άτομα, η οποία εντοπίστηκε από τα ραντάρ της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας, στη θαλάσσια περιοχή στην Αμμόχωστο, το απόγευμα της Κυριακής 22 Αυγούστου.

Σε κοντινή απόσταση εντοπίστηκε και δεύτερο σκάφος στο οποίο επέβαιναν 69 άτομα επίσης από το Λίβανο, να πλέει σε απόσταση 7 ναυτικών μιλίων ανοικτά του Κάβο Γκρέκο.

Σε κάποια στιγμή πέντε από τους 19 βούτηξαν στην θάλασσα, με τα μέλη της Λιμενικής Αστυνομίας να τους ρίχνουν σωσίβια.

Τρία πρόσωπα περισυνελλέγησαν, ωστόσο ένα, σύμφωνα με την Αστυνομία, αρνείτο να επιβιβαστεί στην άκατο της Αστυνομίας, αλλά στη συνέχεια έγινε κατορθωτή η ανάσυρσή του από τη θάλασσα.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, το πέμπτο πρόσωπο απομακρύνθηκε κολυμπώντας από την περιοχή. Μετά τον εντοπισμό του σωσιβίου του στήθηκε επιχείρηση από το ΚΣΕΔ, με τη συμμετοχή ελικοπτέρου της Αστυνομίας για εντοπισμό του, χωρίς όμως αυτός να εντοπιστεί.  

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο συμφωνίας με τον Λίβανο επαναπροώθησης μεταναστών που φτάνουν στην Κύπρο, ναυλώθηκε σκάφος στο οποίο επιβιβάστηκαν τα πρόσωπα που βρίσκονταν στις δύο βάρκες και αναχώρησαν το μεσημέρι της Δευτέρας, 23 Αυγούστου, με τη συνοδεία ακάτου της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας.

Home