Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Συνεχίζονται οι έρευνες σε Μιτσερό & Ξυλιάτο – Τα επόμενα βήματα

Offsite Team -
08.05.2019 - 20:54

Συνεχίζονται οι έρευνες σε Μιτσερό & Ξυλιάτο – Τα επόμενα βήματα

Thumbnail
Με το πρώτο φως της μέρας οι έρευνες

Συνεχίζονται αύριο το πρωί στην Κόκκινη Λίμνη στο Μιτσερό οι έρευνες για εντοπισμό ταξιδιωτικής βαλίτσας εντός της οποίας πιστεύεται ότι βρίσκεται η σορός ενός ακόμη θύματος του καθ΄ ομολογία κατά συρροή δολοφόνου, με τη συνδρομή δύτη και της ρομποτικής κάμερας.

 

Οι σημερινές έρευνες, οι οποίες ξεκίνησαν το πρωί και συνεχίστηκαν μέχρι το απόγευμα,  ολοκληρώθηκαν χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Σε κάποια στιγμή γύρω στο μεσημέρι, δύτης με τη βοήθεια απόχης ανέσυρε αντικείμενο, για το οποίο υπήρξε έντονη κινητικότητα και στην σκηνή κλήθηκαν πυροτεχνουργοί, ιατροδικαστές, το ΤΑΕ Λευκωσίας, το οποίο, ωστόσο, διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για τρία σφουγγάρια γύρω από ένα ξύλο τυλιγμένα σε χαλάκι .

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτή την ώρα πραγματοποιείται σύσκεψη μεταξύ του Διευθυντή της ιδιωτικής εταιρείας Brasal Marine Services CY, η οποία συνδράμει στις έρευνες, του Εντουάρντο Μπράνκο, του Ισπανού χειριστή του υπερσύγχρονου ηχοεντοπιστικού συστήματος σόναρ, Αλεχάντρο Παλμέιρο, και του Διευθυντή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μάρκο Τράγκολα.

 

Σκοπός της σύσκεψης αυτής είναι για να δουν, πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, τα πρώτα αποτελέσματα από την ανάλυση που έκανε το σόναρ στην Λίμνη «Μεμί» στο Ξυλιάτου, σε μια προσπάθεια για εντοπισμό της σορού της 6χρονης Sierra Granze, κόρης της δολοφονηθείσας Mary Rose, θύματος του καθ΄ ομολογία κατά συρροή δολοφόνου αλλοδαπών γυναικών και ανήλικων κοριτσιών. Κατά την σύσκεψη, θα συζητήσουν με τον Ισπανό χειριστή του σόναρ και για κάποια σημεία εντός της Κόκκινης Λίμνης, τα οποία πιθανόν να ελεγχθούν αύριο και πιθανότητα και με τη βοήθεια του Τμήματος Χωρομετρίας, όπως έγινε και σήμερα.  

 

Η ανάλυση των αποτελεσμάτων από τη Λίμνη «Μεμί» στο Ξυλιάτο θα συνεχιστεί τις πρωινές ώρες αύριο. Σύμφωνα με πληροφορίες, για να επιχειρηθεί στην Λίμνη «Μεμί», οποιαδήποτε κατάδυση, πρέπει να έχουν ένα πολύ δυνατό δείγμα, διότι για να βγουν τα τελικά αποτελέσματα από την έρευνα του σόναρ πρέπει να περάσουν πολλές ώρες.  

 

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το Συντονιστικό Κέντρο έχει ακόμα στόχους να ελέγξει στην Κόκκινη Λίμνη. Επειδή η ρομποτική κάμερα έχει ακόμα προβλήματα με την ορατότητα, το Κέντρο Συντονισμού κατεβάζει δύτη, ο οποίος ελέγχει διάφορα σημεία, τα οποία έχουν σηματοδοτηθεί.  

Σήμερα ελέγχθηκαν γύρω στα οκτώ σημεία και αύριο θα ελεγχθεί και ένα σημείο στο οποίο μέσα από παλαιότερες φωτογραφίες φαίνεται να υπάρχει κάτι, το οποίο μπορεί να είναι κάτι σχετικό, καθώς και ένα ακόμα σημείο πιο δυτικά της Κόκκινης Λίμνης.  

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως αυτές τις ημέρες το σόναρ δεν θα επανέλθει στην Κόκκινη Λίμνη.

Home