Συνεχίζονται οι καταιγίδες - Οι περιοχές που θα επηρεαστούν

Συνεχίζονται οι καταιγίδες - Οι περιοχές που θα επηρεαστούν

Βαρομετρικό χαμηλό αναμένεται σταδιακά το Σάββατο, ενώ ασθενής ψηλή πίεση θα επηρεάσει την περιοχή από την Κυριακή

Απόψε, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά κατά διαστήματα θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις, οι οποίες αργότερα ενδέχεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, αλλά στα δυτικά και τοπικά στα βόρεια μέχρι ισχυροί, 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί λίγο ταραγμένη στα ανατολικά και νότια παράλια και ταραγμένη στα δυτικά και βόρεια παράλια. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 4 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 11 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 9 στα βόρεια παράλια, γύρω στους 7 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους μείον 2 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Στα ορεινά και τοπικά στα ημιορεινά θα σχηματιστεί παγετός.

Αύριο, ο καιρός θα είναι νωρίς το πρωί μερικώς συννεφιασμένος και αναμένεται να πέσουν μεμονωμένες βροχές. Σταδιακά όμως θα καταστεί κυρίως συννεφιασμένος, με τοπικές βροχές, μεμονωμένες καταιγίδες και χιόνια στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί αρχικά μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ αλλά σταδιακά θα καταστούν ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ και τοπικά μέχρι σφοδροί, 7 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι αρχικά λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη, σταδιακά θα καταστεί ταραγμένη μέχρι κυματώδης και αργότερα στα δυτικά και βόρεια κυματώδης μέχρι πολύ κυματώδης. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 16 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 17 στα παράλια και στους 10 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο βράδυ, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά κυρίως νοτιοδυτικοί, πολύ ισχυροί και τοπικά μέχρι σφοδροί, 6 με 7 μποφόρ, για να καταστούν αργότερα κυρίως νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ και παροδικά μέχρι πολύ ισχυροί, 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι κυματώδης μέχρι πολύ κυματώδης και τοπικά μέχρι τρικυμιώδης.

Την Κυριακή, τη Δευτέρα και την Τρίτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά κατά διαστήματα θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις, οι οποίες στην Δευτέρα δεν αποκλείεται αν δώσουν μεμονωμένες βροχές.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο την Κυριακή, μικρή πτώση τη Δευτέρα και μη αξιόλογη μεταβολή την Τρίτη, για να κυμανθεί πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Home