Συνεχίζουν ακόμα την έρευνα κατά του Μόρφου 

Συνεχίζουν ακόμα την έρευνα κατά του Μόρφου 

Πότε αναμένεται να δώσει κατάθεση ο Μητροπολίτης για τα όσα του καταλογίζουν 

Σε εξέλιξη βρίσκεται ακόμα η έρευνα της αστυνομίας κατά του Μητροπολίτη Μόρφου Νεόφυτου, με τον ίδιο ακόμα να μην έχει προβεί σε κατάθεση στον αστυνομία για τα όσα του καταλογίζονται.

Υπενθυμίζεται ότι η κατάθεση του Μόρφου καθυστέρησε λόγω και των νηστειών που υπήρχαν την περίοδο πριν από τον 15Αύγουστο, με τους ανακριτές σεβόμενοι την περίοδο νηστείας και προσευχής που τηρεί η Εκκλησία πριν από τον Δεκαπενταύγουστο, να μην προβαίνουν στην λήψη κατάθεσης την περίοδο εκείνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την αστυνομία η διερεύνηση της υπόθεσης συνεχίζεται κανονικά με τους ανακριτές να αξιολογούν το μαρτυρικό υλικό που έχουν συλλέξει, ενώ τις επόμενες μέρες αναμένεται να μεταβούν και στον Ευρύχου για να πάρουν κατάθεση από τον Μητροπολίτη.

 

Όπως, σημειώνουν οι ίδιες αστυνομικές πηγές ο φάκελος στην συνέχεια θα διαβιβαστεί στην Νομική υπηρεσία, για περαιτέρω οδηγίες αλλά και για να αποφασιστεί εάν τα λεγόμενα του Μητροπολίτη Μόρφου για τους Ομοφυλόφιλους  συνιστούν ποινικό αδίκημα.  

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι ο Μητροπολίτης Μόρφου σε γραπτή δήλωση του μετά το τέλος των νηστειών τόνισε ότι δεν θα προβεί σε οποιοδήποτε σχολιασμό για τα όσα του καταλογίζονται σεβόμενος την αστυνομική έρευνα που είναι σε εξέλιξη.

Home