Συνεχίζουν οι υψηλές θερμοκρασίες - Νέα κίτρινη προειδοποίηση

Συνεχίζουν οι υψηλές θερμοκρασίες - Νέα κίτρινη προειδοποίηση

Θα φτάσεις του 42 βαθμούς ο υδράργυρος

Κίτρινη προειδοποίηση εξέδωσε το Τμήμα Μετεωρολογίας, με ισχύ από τις 1 τα ξημερώματα (6/8) μέχρι και τις 5 το απόγευμα της Παρασκευής.

Σύμφωνα με την προειδοποίηση, η θερμοκρασία απόψε θα πέσει μέχρι και τους 26 βαθμούς εσωτερικό, ενω στους 25 στα βόρεια παράλια. Αύριο η μέγιστη θερμοκρασία θα ανέλθει μέχρι και τους 42 βαθμούς στο εσωτερικό και στους 33 βαθμούς στα ορεινά.

Αναλυτικά ο καιρός:

Το απόγευμα θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις στα ορεινά και στο εσωτερικό. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ και η θάλασσα θα είναι μέχρι ταραγμένη.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Τοπικά, στα παράλια, πιθανό να σχηματιστεί αραιή ομίχλη ή ομίχλη και χαμηλή νέφωση. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί και τοπικά μεταβλητοί, αρχικά ασθενείς και τοπικά μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, για να καταστούν σταδιακά ασθενείς, 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 26 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 22 στα νοτιοδυτικά παράλια, καθώς και στα ψηλότερα ορεινά και γύρω στους 25 βαθμούς στα υπόλοιπα παράλια.

Αύριο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος μετά το μεσημέρι όμως θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις, κυρίως στα ορεινά και στο εσωτερικό. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και στα νότια παράλια, μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και στα νότια μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 41 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 33 στα δυτικά παράλια καθώς και στα ψηλότερα ορεινά και στους 35 στα υπόλοιπα παράλια.

Το Σάββατο, την Κυριακή και τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις, κυρίως στα ορεινά και στο εσωτερικό, που την Κυριακή πιθανό να δώσουν μεμονωμένες βροχές ή καταιγίδα, κυρίως στα ορεινά. Τη νύκτα και νωρίς το πρωί αναμένεται τοπική αραιή ομίχλη ή ομίχλη και χαμηλή νέφωση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά πτώση μέχρι την Κυριακή και μικρή άνοδο τη Δευτέρα για να κυμανθεί κατά το τριήμερο κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές.

1

 

Home