Συνεργασία τροχαίας - ταξί Λ/σίας για κακή χρήση οδικού δικτύου

Συνεργασία τροχαίας - ταξί Λ/σίας για κακή χρήση οδικού δικτύου

Τι αναφέρει η ανακοίνωση

Στην κατάρτιση, οργάνωση και ολοκλήρωση ενός εσωτερικού ενιαίου συστήματος επίβλεψης και παρακολούθησης για την κάκιστη χρήση του οδικού δικτύου από οδηγούς σε 24ωρη βάση, με στόχο τη διοχέτευση πληροφοριών προς το Τμήμα Τροχαίας, έχει προχωρήσει ο Σύνδεσμος Ιδιοκτητών και Οδηγών Αστικών Ταξί Λευκωσίας.  

Σύμφωνα με ανακοίνωση, το σχέδιο περιλαμβάνει περίπου 1500 επαγγελματίες οδηγούς εν κίνηση οι οποίοι θα συλλέγουν και θα καταγράφουν συγκεκριμένες παραβάσεις του Κ.Ο.Κ., οι οποίες στατιστικά, σημειώνεται, αποδεδειγμένα φέρουν πρωτίστως την ευθύνη για τις συγκρούσεις.

 

Οι πληροφορίες που θα συλλέγονται μέσω του κέντρου επιχειρήσεων του σχεδίου θα αξιολογούνται και ακολούθως θα διοχετεύονται με στοιχεία οχήματος, λεπτομέρειες, χρονοδιάγραμμα και τοποθεσία παράβασης, στο Τ.Τ.Α. για τις δέουσες νόμιμες ενέργειες που πρέπει να διενεργηθούν και όπου η εφόσον κριθεί αναγκαίο θα επισυνάπτεται με γραπτή καταγγελία παράβασης από μέρους του Συνδέσμου.  

 

Οι παραβάσεις στις οποίες το σχέδιο θα αναφέρει μεταξύ άλλων θα είναι η παράβαση κόκκινου σηματοδότη, επικίνδυνη μη χρήση δείκτη πορείας του οχήματος, παρεμπόδιση κυκλοφορίας (αλόγιστη αποκοπή τροχαίας κίνησης οχήματος), αλόγιστη και επικίνδυνη υπερβολική ταχύτητα, χρήση κινητού τηλεφώνου, ρήση των όποιων ουσιών, π.χ. αλκοόλ, γενικά επικίνδυνη οδήγηση και παρεμπόδιση διέλευσης κυκλοφορίας σε ελεγχόμενα σημεία.

ΚΥΠΕ

Home