Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Συντεχνίες: Καταγγέλλουν την μονομερή αλλαγή άδειας ασθενείας

Offsite Team -
12.12.2022

Συντεχνίες: Καταγγέλλουν την μονομερή αλλαγή άδειας ασθενείας

Ψηλά επιτόκια λιγότερη κατανάλωση, λιγότερα δάνεια
Οι συντεχνίες καταγγέλλουν απόφαση του ΔΣ Πάφου για μονομερή αλλαγή στην καταβολή άδειας ασθενείας

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις των εργαζομένων στον Δήμο Πάφου ΣΗΔΗΚΕΚ – ΠΕΟ- ΕΕΣΤΑ -ΣΕΚ και ΔΕΕΚΔΟΚΩ – ΔΕΟΚ, καταγγέλλουν την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πάφου για μονομερή αλλαγή της καταβολής της άδειας ασθενείας του προσωπικού του Δήμου Πάφου. Συγκεκριμένα, με βάση τα όσα προνοούνται από τη συλλογική σύμβαση, ο Δήμος Πάφου κατέβαλλε τον μισθό των εργαζομένων με άδεια ασθενείας και όταν οι υπάλληλοι λάμβαναν το επίδομα ασθενείας από τις Κοινωνικές Ασφαλίσεις το ποσό αυτό αφαιρείτο από τον μισθό τους.  Με τη νέα απόφαση, ο Δήμος Πάφου αφαιρεί τις τρεις πρώτες μέρες από τον μισθό των εργαζομένων και όταν ληφθεί το επίδομα ασθενείας, αποκόπτεται ολόκληρο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση από τις συντεχνίες, η απόφαση αυτή παραβιάζει τους όρους της Συλλογική Σύμβασης Εργασίας αναφορικά με τις άδειες ασθενείας, παρακάμπτοντας «ως η συνήθης πρακτική» του Δημάρχου Πάφου τη μη διαβούλευση εκ των προτέρων με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις.

«Αυτή η πρακτική των μονομερών αποφάσεων, δυστυχώς ακολουθείται επανειλημμένα από την πλευρά του Δήμου με συνεπακόλουθο την παραβίαση της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας όσο και των κανονιστικών διοικητικών πράξεων που διέπουν τους όρους απασχόλησης των εργαζομένων στο Δήμο», προστίθεται.

Όπως αναφέρεται, οι ενέργειες αυτές παραβιάζουν των Κώδικα Βιομηχανικών Σχέσεων και οδηγούν τις Εργασιακές Σχέσεις στον Δήμο σε αδιέξοδο. Για τούτο οι συνδικαλιστικές οργανώσεις κατάγγειλαν αυτήν την ενέργεια του Δήμου αρμόδιο Τμήμα Εργασιακών Σχέσεων του Υπουργείου Εργασίας.

«Η μονομερής απόφαση του Δήμου είναι απαράδεκτη γιατί είναι εκτός κάθε θεσμικού και κανονιστικού πλαισίου», σημειώνουν οι συντεχνίες, προσθέτοντας πως αναμένουν όπως άμεσα γίνει ανάκληση αυτής της απόφασης.

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις θα χρησιμοποιήσουν όλα τα νόμιμα μέτρα που έχουν στη διάθεση τους, καταλήγουν στην ανακοίνωση τους οι συντεχνίες ΕΕΣΤΑ ΣΕΚ ΠΑΦΟΥ, ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ και ΔΕΕΚΔΟΚΩ-ΔΕΟΚ.

ΚΥΠΕ

Home