Συντονισμένη επιχείρηση: Πήραν από ρούχα μέχρι φυτοφάρμακα

Συντονισμένη επιχείρηση: Πήραν από ρούχα μέχρι φυτοφάρμακα


Τρεις υπηρεσίες σε δράση

Συντονισμένη επιχείρηση της Αστυνομίας, του Αρχιτελωνείου και του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, διεξήχθη το πρωί σήμερα. στην επαρχία Λευκωσίας, με αποτέλεσμα την κατάσχεση ενός γεωργικού τρακτέρ, μεγάλου αριθμού ειδών ένδυσης και γυναικείων τσαντών, ποσότητας μη αδειοδοτημένων φυτοφαρμάκων και πακέτων αδασμολόγητων τσιγάρων. Όλα τα ανευρεθέντα πιστεύεται ότι μεταφέρθηκαν παράνομα από τις κατεχόμενες, στις ελεύθερες περιοχές της Δημοκρατίας.

Η επιχείρηση διεξήχθη μετά από πληροφορία που λήφθηκε στον Ουλαμό Πρόληψης Εγκλήματος – ΟΠΕ, της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λευκωσίας. Λίγο μετά τις 9.00 το πρωί της Πέμπτης, τα μέλη του ΟΠΕ, μαζί με μέλη άλλων Τμημάτων της Αστυνομίας και λειτουργούς του Αρχιτελωνείου και του Υπουργείου Γεωργίας, προχώρησαν σε έρευνα στην κατοικία 51χρονου και σε υποστατικό που ο ίδιος διατηρεί σε περιοχή κοντά στην Πράσινη Γραμμή, στην επαρχία Λευκωσίας.

Στο υποστατικό του 51χρονου, εντοπίστηκαν το γεωργικό τρακτέρ και συνολικά 593 είδη από ρούχα, παπούτσια, γυναικείες τσάντες και ζώνες, που πιστεύεται ότι πρόκειται για απομιμήσεις επώνυμων μαρκών. Εντοπίστηκαν επίσης έξι συσκευασίες μη αδειοδοτημένων φυτοφαρμάκων και 50 πακέτα αδασμολόγητων τσιγάρων.

Τα ανευρεθέντα κατακρατήθηκαν από λειτουργούς του Αρχιτελωνείου και του Υπουργείου Γεωργίας, ενώ εναντίον του 51χρονου διερευνάται υπόθεση παραβίασης του Κανονισμού της Πράσινης Γραμμής, παράνομης κατοχής εμπορευμάτων που παραβιάζουν δικαιώματα διανοητικής ιδιοκτησίας και παράνομης κατοχής φυτοφαρμάκων και αδασμολόγητων καπνικών προϊόντων.

Τις εξετάσεις συνεχίζουν λειτουργοί του Αρχιτελωνείου και του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος.

 

Home