Συστάσεις προς το κοινό από τον Παγκύπριο Οδοντιατρικό Σύλλογο

Συστάσεις προς το κοινό από τον Παγκύπριο Οδοντιατρικό Σύλλογο

Συμβουλές προς τους πολίτες

Συστάσεις προς το κοινό εξέδωσε ο Παγκύπριος Οδοντιατρικός Σύλλογος, λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας για κοινωνική αποστασιοποίηση, για ασφάλεια στους χώρους εργασίας των Επαγγελματιών Υγείας και τους Κανονισμούς Οδοντιατρικής Δεοντολογίας. Στη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας απαιτείται πρωτίστως η καθολική συνεργασία και κατανόηση, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

>>> Τώρα η Offsite και σε app. Κατεβάστε ΕΔΩ για Android και ΕΔΩ για iOS <<<

Συγκεκριμένα, ο Παγκύπριος Οδοντιατρικός Σύλλογος συστήνει πριν την επίσκεψη στο οδοντιατρείο να προηγηθεί απαραιτήτως τηλεφωνική επικοινωνία του κοινού με τον οδοντίατρο.

Ζητά ακόμη από τον κόσμο να απαντά με ακρίβεια στις ερωτήσεις ιατρικού ιστορικού σχετικά με τον ιό SARS-CoV-2. «Αυτό είναι πολύ σημαντικό ούτως ώστε η επίσκεψη σας να προγραμματιστεί ανάλογα με την κατάσταση της υγείας σας και το είδος της θεραπευτικής πράξης που χρειάζεστε» λέει.

Ακόμη, ζητά να τηρείται με ακρίβεια η ώρα που όρισε ο οδοντίατρος για την προσέλευση στο οδοντιατρείο, ώστε να έχει το απαραίτητο χρονικό διάστημα για τις διαδικασίες απολύμανσης στο οδοντιατρείο μετά από κάθε ασθενή, όσον και για να αποφεύγεται ο συνωστισμός επαφών στην αίθουσα αναμονής

Συστήνει επίσης στον κόσμο να προσέρχεται στο οδοντιατρείο χωρίς συνοδούς. Εξαίρεση μπορεί να γίνει μόνον για τα μικρά παιδιά και για τους έχοντες ανάγκη βοήθειας στη διακίνηση, αποκλειστικά με μόνον ένα συνοδό, προσθέτει.

Κατά την είσοδο τους και καθ’ όλη την διάρκεια παραμονής τους στην αίθουσα αναμονής, ο κόσμος πρέπει να φορά συνεχώς προστατευτική μάσκα, λέει.

Ακόμη λέει ότι το κοινό πρέπει να καθαρίζει σχολαστικά τα χέρια του με το αντισηπτικό που παρέχεται στην είσοδο του οδοντιατρείου.

«Οι Οδοντίατροι της Κύπρου ακολουθούσαν πάντοτε πιστά τα πιο αυστηρά πρωτόκολλα αποστείρωσης και απολύμανσης, συμβάλλοντας έτσι στον μέγιστο βαθμό για την μη-μετάδοση λοιμωδών νοσημάτων. Το ίδιο πράττουν και σήμερα με τα αυξημένα μέτρα επαγρύπνησης, για τη προστασία και τη πρόληψη της διασποράς της νόσου COVID-19» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

ΚΥΠΕ

Home