Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Συζήτησαν τρόπους για άνοιγμα των οδοφραγμάτων

Offsite Team -
21.05.2021 - 16:16

Συζήτησαν τρόπους για άνοιγμα των οδοφραγμάτων

Σύγχυση στα κατεχόμενα γύρω από δηλώσεις για τα οδοφράγματα

Τις προτάσεις για επανέναρξη των διελεύσεων δια μέσου των οδοφραγμάτων συζήτησαν λεπτομερώς τα μέλη της δικοινοτικής Τεχνικής Επιτροπής για την υγεία στη συνάντηση που έγινε την Παρασκευή μέσω τηλεδιάσκεψης και η οποία διήρκεσε μιάμιση ώρα, χωρίς να καταλήξει σε συγκεκριμένη απόφαση. Η ε/κ πλευρά είχε παρουσιάσει την πρότασή της πριν από ένα μήνα και η τ/κ πλευρά παρουσίασε σήμερα την δική της.

Ο Ε/κ επικεφαλής της Επιτροπής, Λεωνίδας Φυλακτου δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι υπέβαλλαν αρκετές ερωτήσεις προς την τ/κ πλευρά για την πρόταση της, επειδή ήταν αρκετά πολύπλοκη και ο Τ/κ υποσχέθηκαν ότι θα επανέλθουν σύντομα με διευκρινίσεις.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Ερωτηθείς εάν η πρόταση της τ/κ πλευράς αφορά το άνοιγμα όλων των οδοφραγμάτων ο κ. Φυλακτού είπε ότι δεν υπήρχε τέτοιο στοιχείο και σημείωσε ότι ο σκοπός της Τεχνικής Επιτροπής για την υγεία πάνω σε αυτό το θέμα είναι να συζητήσει τα μέτρα που θα ισχύουν για τις διελεύσεις.

Η επόμενη συνεδρία, πρόσθεσε, θα καθορισθεί μετά τις διευκρινίσεις της τ/κ πλευρά

Σύγχυση στα κατεχόμενα γύρω από δηλώσεις για τα οδοφράγματα

Για ασυμφωνία μεταξύ «προεδρικού» και «κυβέρνησης» κάνει λόγο η ιστοσελίδα Κίπρις ποστασί στο θέμα των οδοφραγμάτων καθώς χθες ο τ/κ διαπραγματευτής και ο «πρωθυπουργός» εξέφρασαν με διαφορά ωρών διαφορετικές απόψεις για το αν θα επαναλειτουργήσουν ή όχι.

Ο ειδικός αντιπρόσωπος του Τ/κ ηγέτη, Εργκιούν Ολγκούν είχε αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ότι οι εργασίες για το άνοιγμα όλων των οδοφραγμάτων έφτασαν στο τέλος τους και ανέμενε στην σημερινή συνεδρία της δικοινοτικής Τεχνικής Επιτροπής για την υγεία ένα τελικό αποτέλεσμα με βάση και τους κανονισμούς του ΠΟΥ και το τι ισχύει σε άλλες χώρες. Αυτά θα περιλαμβάνονταν, είχε πει, στην πρόταση που είχαν ετοιμάσει και θα κατέθεταν σήμερα με εντολή του Τ/κ ηγέτη.

Ωστόσο, το βράδυ και μιλώντας σε εκπομπή του παράνομου «Μπαϊράκ», ο «πρωθυπουργός», Ερσάν Σανέρ ενώ ανακοίνωσε ότι από τις 10 Ιουνίου αρχίζουν στα κατεχόμενα οι αφίξεις χωρίς καραντίνα για όσους έχουν κάνει δύο δόσεις εμβολίου και δεν ανήκουν στον κατάλογο των «κόκκινων χωρών», για τις διελεύσεις είπε ότι τα κρούσματα στην ε/κ πλευρά είναι ψηλά ακόμα και δεν μπορούν να ανοίξουν ακόμα τα οδοφράγματα. «Μόλις μειωθεί ο αριθμός των κρουσμάτων σκοπεύουμε να ανοίξουμε όλα τα οδοφράγματα». Μόλις η «νότια Κύπρος», όπως αποκάλεσε τις ελεύθερες περιοχές ο κ. Σανέρ, από την κόκκινη κατηγορία εισέλθει στην πορτοκαλί.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Σε αυτό αντέδρασε ο Κουντρέτ Οζερσάι αναρτώντας ότι στην ε/κ πλευρά ο αριθμός των περιστατικών μειώθηκε 10 φορές  και σε λίγο θα μετρούνται σε διψήφιο αριθμό αλλά ο «πρωθυπουργός» μιλά για ψηλό αριθμό. Σημείωσε δε ότι με βάση τα επιστημονικά δεδομένα ο αριθμός μετάδοσης είναι 0,16% ενώ μέχρι το τέλος Μαΐου το 65% του πληθυσμού στο «νότο» θα έχει εμβολιαστεί. Μίλησε δε για «μια δομή που παίρνει αποφάσεις του κουτουρού (guduru στα τουρκοκυπριακά)» και πως είναι κρίμα οι καταστηματάρχες που περιμένουν άδικα και χάνονται ευκαιρίες για την οικονομία.

Ο πρόεδρος του ΡΤΚ, Τουφάν Ερχιουρμάν έκανε λόγο και πάλι σε αντιφάσεις και ασάφεια, χωρίς πλάνο. «Είναι οι δικοινοτικές σχέσεις, η οικονομία, οι έμποροι....Αλλά ποιος νοιάζεται! Δεν είναι ξεκάθαρο ποιος είπε τι είπε», πρόσθεσε για να δώσει έμφαση στην ασυνεννοησία στην «κυβέρνηση».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Home