Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Τα 3 σημαντικά έργα στον προϋπολογισμό του υπουργείου Μεταφορών

Offsite Team -
23.11.2021 - 19:50

Τα 3 σημαντικά έργα στον προϋπολογισμό του υπουργείου Μεταφορών

Τα 3 σημαντικότερα έργα του προϋπολογισμού για το 2022 του υπουργείου Μεταφορών - Ο κ. Καρούσος στην Offsite on Air

Την εκπομπή ''Offsite on Air'' χορηγεί η Τράπεζα Κύπρου 

Γράφει η Αλεξία Μιχαηλίδου,

Τα τρία σημαντικότερα έργα που εντάσσονται στον προϋπολογισμό του 2022 του υπουργείου Μεταφορών, παρουσίασε στην εκπομπή Offsite on Air την Τρίτη (23/11), ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, κ. Γιάννης Καρούσος.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Σύμφωνα με τον Υπουργό Μεταφορών, τα τρία πιο σημαντικά έργα είναι:

1.    Το Κυπριακό Μουσείο στη Λευκωσία

2.    ο αυτοκινητόδρομος Αστρομερίτη – Ευρύχου και

3.    ο αυτοκινητόδρομος Λευκωσίας – Παλαιχωρίου, τμήμα Ανάγιας – Αγροκηπιάς  

Ο Υπουργός Μεταφορών αναλύοντας τα εν λόγω έργα, χαρακτήρισε το νέο Κυπριακό Μουσείο στη Λευκωσία ως το μεγαλύτερο έργο πολιτισμού που θα γίνει ποτέ στην Κύπρο και ένα από τα σημαντικότερα σε ολόκληρη την Μεσόγειο με προϋπολογισμό 136 εκατομμυρίων ευρώ. 

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Σχετικά με τον αυτοκινητόδρομο Αστρομερίτη – Ευρύχου, ο κ. Καρούσος σημείωσε πως είναι ένα έργο το οποίο αναμένουν εδώ και δεκαετίες οι κάτοικοι της ορεινής περιοχής της Λευκωσίας, συμπληρώνοντας πως θα προκηρυχθεί με προϋπολογισμό περίπου 80 εκατομμυρίων ευρώ μέχρι το τέλος του χρόνου. 

Αναφορικά με τον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας Παλαιχωρίου ο Υπουργός Μεταφορών ανέφερε πως πρόκειται για ένα έργο με προϋπολογισμό κοντά στα 75 εκατομμύρια ευρώ. 

«Το Κυπριακό Μουσείο στη Λευκωσία, το μεγαλύτερο έργο πολιτισμού που θα γίνει στη Κύπρο θα είναι ένα από τα πιο σημαντικά σε ολόκληρη τη Μεσόγειο, με προϋπολογισμό €136 εκατομμύρια. Επίσης, ο αυτοκινητόδρομος Αστρομερίτη – Ευρύχου τον οποίο αναμένει η ορεινή περιοχή της Λευκωσίας εδώ και δεκαετίες, θα προκηρυχθεί τέλος του χρόνου με προϋπολογισμό περίπου στα €80 εκατομμύρια. Μέρος των έργων είναι και ο αυτοκινητόδρομος Λευκωσίας – Παλαιχωρίου, τμήμα Ανάγιας – Αγροκηπιάς  με προϋπολογισμό κοντά στα €75 εκατομμύρια», όπως σημειώσε χαρακτηριστικά. 

Για τα πιο πάνω έργα ο Υπουργός δήλωσε ότι είναι πολυαναμενόμενα και ότι ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας τα έχει θέσει σε προτεραιότητα. 

Σε γενικό του σχόλιο ανέφερε ότι, ο προϋπολογισμός του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων για το 2022 ανέρχεται στα  €423.9 εκατομμύρια συμπεριλαμβανομένου των συγχρηματοδοτούμενων κονδυλίων και ένας αναπτυξιακός προϋπολογισμός με σημαντική αύξηση σε σχέση με το 2021.

«Για την πρώτη τριετία 2022 -2024 υπάρχουν €504.9 εκατομμύρια στους προϋπολογισμούς για αναπτυξιακές δαπάνες» όπως συμπλήρωσε.

Αναλυτικά όσα ανέφερε στην εκπομπή 'Offsite on Air' ο κ. Γιάννης Καρούσος:

Home