Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις σου στην παραλία

Offsite Team -
23.07.2022 - 06:15

Τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις σου στην παραλία

2.50 ευρώ τα κρεβατάκια και οι ομπρέλες - Τι ισχύει για beach party

Το ζήτημα των τιμών σε κρεβατάκια και ομπρέλες στις παραλίες, είναι κάτι που φαίνεται πως εξακολουθεί να απασχολεί τους πολίτες. Η Offsite News επικοινώνησε με τον Πρόεδρο της Κεντρικής Επιτροπής Παραλιών, Λοΐζο Λοΐζου, και έμαθε τι ισχύει στις σχεδόν 190 παραλίες του νησιού, με σχέδια χρήσης. Ο κ. Λοΐζου αναφερόμενος στον Περί Προστασίας της Παραλίας Νόμο, μας ενημέρωσε για τις αποστάσεις που πρέπει να τηρούνται και για τη διεξαγωγή beach party.

Ο κ. Λοΐζου τόνισε πως, οι τιμές για κρεβατάκια και ομπρέλες ανέρχονται αυστηρά στα 2.50 ευρώ ανά τεμάχιο. 

Ως εκ τούτου, οι ενοικιαστές των κρεβατιών και ομπρελών που είναι ταυτόχρονα και ιδιοκτήτες κέντρων εστίασης στην περιοχή, δεν δικαιούνται να εξαναγκάσουν τον κόσμο να αγοράσει επιπλέον υπηρεσίες από το υποστατικό του. Δικαιούνται παρόλα αυτά, να ενημερώσουν το κοινό για τις υπηρεσίες που παρέχονται μαζί με τις τιμές τους και να επιλέξει το ίδιο αν θα τις αγοράσει ή όχι. 

«Δεν γίνεται ο ιδιοκτήτης να θέτει ως όρο πως για να σου δώσει κρεβατάκι ή ομπρέλα πρέπει να αγοράσεις και κάτι επιπρόσθετο. Η ομπρέλα και το κρεβατάκι απαγορεύεται να χρεωθούν πάνω από 2.50 ευρώ το καθένα.» 

>>>Διαβάστε επίσης: «Απαγορεύεται να ζητούν πάνω από €2,5 για κρεβατάκι ή ομπρέλα»

Αποστάσεις που πρέπει να τηρούνται

Με βάση τον περί Προστασίας της Παραλίας Νόμο, προβλέπεται πως σε παραλίες στις οποίες υπάρχει σχέδιο χρήσης, οι ομπρέλες και τα κρεβατάκια μπορούν να τοποθετηθούν μόνο στο 50% της παραλίας. Σε αυτό το μισό της παραλίας, πρέπει να τηρούνται οι αποστάσεις των 8 κρεβατιών και 4 ομπρελών ανά 16 τετραγωνικά μέτρα. Πιο συγκεκριμένα, η απόσταση που πρέπει να υπάρχει από ομπρέλα σε ομπρέλα είναι τα 4 μέτρα και από το ένα κρεβατάκι στο άλλο, τα 2 μέτρα. 

Το υπόλοιπο 50% της παραλίας, πρέπει να παραμένει ελεύθερο και διαθέσιμο για τον κόσμο που επιθυμεί να τοποθετήσει την προσωπική του ομπρέλα στην παραλία. Σε αυτές τις περιπτώσεις, οι πολίτες δεν υποχρεούνται να πληρώσουν κάποιο ποσό.

Χρειάζεται ειδική άδεια για beach party

Για τη διεξαγωγή beach party, είναι απαραίτητη η παραχώρηση ειδικής άδειας από τις Τοπικές Αρχές, για χρήση της παραλίας. 

Αυτό που επισημαίνει ο κ. Λοΐζου σχετικά με τα beach parties, είναι πως «Εκείνο που πρέπει να θυμόμαστε πάντοτε και εκτός των πλαισίων της νομοθεσίας, είναι να σεβόμαστε τις παραλίες και να τις διατηρούμε καθαρές».

Home