Τα είπαν για ειδική εκπαίδευση Υπ.Παιδείας-Σχολικοί συνοδοί

Τα είπαν για ειδική εκπαίδευση Υπ.Παιδείας-Σχολικοί συνοδοί

Τι συζητήθηκε

Για τις διαδικασίες επαναλειτουργίας των Ειδικών Μονάδων και τη λειτουργία της Ειδικής Επιτροπής στο Υπουργείο Παιδείας, καθώς και για τη σχεδιαζόμενη επαναλειτουργία των Ειδικών Σχολείων, ενημέρωσε τον Πρόεδρο του Παγκύπριου Συνδέσμου Σχολικών Βοηθών/Συνοδών Σάββα Γεωργίου, ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Πρόδρομος Προδρόμου, σε σημερινή συνάντηση τους.

 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, κατά τη συνάντηση, συζητήθηκε, επίσης, η επαναδραστηριοποίηση των σχολικών βοηθών/συνοδών, μέσα στις ιδιαίτερες σημερινές συνθήκες με τα μέτρα υγειονομικής προστασίας.

 

Στη συνέχεια, ο κ. Προδρόμου ευχαρίστησε τον κ. Γεωργίου για την ετοιμότητα και παρουσία των συνοδών στα σχολεία από την πρώτη μέρα της επαναλειτουργίας τους και τον ενημέρωσε ότι ξεκινά ένα πρόγραμμα εξ αποστάσεως επιμόρφωσης των συνοδών από μέλη της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής του Υπουργείου Υγείας που συνεργάζονται με το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, προκειμένου να εξασφαλιστεί η υγειονομική ασφάλεια στα σχολεία.

>>> Τώρα η Offsite και σε app. Κατεβάστε ΕΔΩ για Android και ΕΔΩ για Ios <<<  

 

Ο Υπουργός Παιδείας και ο κ. Γεωργίου συμφώνησαν, τέλος, ότι το συντομότερο δυνατόν θα γίνει συνάντηση και με το Διοικητικό Συμβούλιο του Παγκύπριου Συνδέσμου Σχολικών Βοηθών/Συνοδών για να συζητηθούν διεξοδικά όλα τα θέματα.

ΚΥΠΕ

Home