Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Τα επόμενα βήματα στο διπλό φονικό - Πότε καταθέτει η Σάρα Σιαμς

Offsite Team -
30.05.2019 - 15:21

Τα επόμενα βήματα στο διπλό φονικό - Πότε καταθέτει η Σάρα Σιαμς

Thumbnail
Ποιοι καταθέτουν το επόμενο διάστημα στο δικαστήριο

Ο εκ των ανακριτών Νίκος Τόμας θα κληθεί να καταθέσει αύριο ως μάρτυρας κατηγορίας στην υπόθεση της στυγερής δολοφονίας του Γιώργου Χατζηγεωργίου και της Ντίνας Σεργίου, η οποία διαπράχθηκε στις 18 Απριλίου 2018 εντός της οικίας τους στον Στρόβολο.

Κατά την τελευταία δικάσιμο ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας είχε καταθέσει ο Διευθυντής του Εργαστηρίου Δικανικής Γενετικής του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Δρ. Μάριου Καριόλου.

Στον κατάλογο των μαρτύρων κατηγορίας που θα κληθούν να καταθέσουν σε επόμενες δικασίμους βρίσκονται, μεταξύ άλλων, ο εκ των, επίσης, ανακριτών στην υπόθεση Γιώργος Θεμιστοκλέους, η εξ Ελλάδος ιατροδικαστής Χαρά Σπηλιωτοπούλου και η πρώην συμβία του Λοΐζου Τζιωνή και πρώην κατηγορούμενη στην υπόθεση Σάρα Σιαμς.

Η Σιαμς κρίθηκε ένοχη από το δικαστήριο, κατόπιν δικής της παραδοχής, στη μοναδική κατηγορία που αντιμετώπιζε για συνωμοσία για διάπραξη ληστείας, για την οποία της επιβλήθηκε ποινή άμεσης φυλάκισης τεσσάρων ετών, χωρίς αναστολή. Η ίδια είχε αρχικά αρνηθεί όλες τις κατηγορίες που αντιμετώπιζε από κοινού με τους άλλους τρεις κατηγορούμενους και στη συνέχεια άλλαξε την απάντηση της στην κατηγορία της συνωμοσίας για ληστεία από μη παραδοχή σε παραδοχή, με την Κατηγορούσα Αρχή να αναστέλλει όλες τις υπόλοιπες κατηγορίες που αντιμετώπιζε. 

Ο νέος δικηγόρος της Σιάμς είχε ενημερώσει το δικαστήριο σε προηγούμενη δικάσιμο ότι η πελάτιδα του θα κατέθετε ως μάρτυρας κατηγορίας στην υπόθεση.

Η υπόθεση είναι επίσης ορισμένη για ακρόαση στις 3,18,19,20 και 21 Ιουνίου, στις 9 το πρωί.

Κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι ο Λοϊζος Τζιωνής, ο ετεροθαλής αδελφός του Λευτέρης Σολωμού και ο Μάριος Χατζηξενοφώντος.

Και οι τρεις αντιμετωπίζουν από κοινού εφτά συνολικά κατηγορίες για τα αδικήματα του φόνου εκ προμελέτης, της συνωμοσίας για διάπραξη κακουργήματος, της ληστείας, της νυχτερινής διάρρηξης κατοικίας, της απαγωγής προσώπου με σκοπό τον κρυφό και άδικο περιορισμό και της μεταφοράς επιθετικών όπλων.

Home