Τα φλέγοντα ζητήματα που περιμένουν στο Υπ.Παιδείας τον Προδρόμου

Τα φλέγοντα ζητήματα που περιμένουν στο Υπ.Παιδείας τον Προδρόμου

Αντιμέτωπος με μαθητές, καθηγητές και γονείς ο Προδρόμου

Σε μια περίοδο κρίσης για το Υπουργείο Παιδείας φαίνεται να αναλαμβάνει καθήκοντα ο νέος Υπουργός Παιδείας, κ. Πρόδρομος Προδρόμου με αρκετά ανοιχτά μέτωπα. Μετά τη σημερινή τελετή διαβεβαίωσης και την παράδοση των καθηκόντων από τον πρώην Υπουργό, Κώστα Χαμπιαούρη, ο κ. Προδόμου αναμένεται να αντιμετωπίσει μαθητές, καθηγητές και γονείς σε μια όχι και τόσο καλή περίοδο για την Παιδεία της Κύπρου.

Το Υπουργείο Παιδείας βρίσκεται στο στόχαστρο αντιδράσεων από όλους του εμπλεκόμενους φορείς - και όχι άδικα - καθώς οι αποφάσεις για τα σχέδια στον εκπαιδευτικό χώρο ανατρέπουν τα τρέχοντα δεδομένα για μαθητές, εκπαιδευτικούς αλλά και γονείς με αποτέλεσμα να ξεσηκώνονται και να διαμαρτύρονται έντονα.

Τα φλέγοντα ζητήματα του Υπουργείου Παιδείας

Τα φλεγοντα ζητήματα που θα αναλάβει να φέρει εις πέρας ο νέος Υπουργός Παιδείας, κ. Πρόδρομος Προδρόμου, κατά κύριο λόγο έχουν να κάνουν με την αξιολόγηση μαθητή, δηλαδή τις εξετάσεις τετραμήνων που τέθηκαν σε εφαρμογή από τον Σεπτέμβριο, αλλά και το συνταξιοδοτικό ζήτημα των εκπαιδευτικών με τις πρόωρες αφυπηρετήσεις. 

Το πλέον φλέγον ζήτημα αποτελούν οι εξετάσεις τετραμήνων, αφού οι κινητοποιήσεις των μαθητών φαίνεται να μην έχουν σταματημό. Όπως δήλωσε στην Offsite προ ημερών ο πρόεδρος της ΠΣΕΜ, Γιάννης Λαπήθιος, οι μαθητές ετοιμάζονται για πιο δυναμικές κινητοποιήσεις. Από την πλευρά της η ΟΕΛΜΕΚ, όπως δήλωσε στην Offsite ο Πρόεδρος της Κώστας Χατζησάββας, ετοιμάζεται να καταθέσει προτάσεις για βελτίωση του σχεδίου αξιολόγησης μαθητών μετά το τέλος των εξετάσεων τετραμήνων. 

Το δεύτερο φλέγον ζήτημα που θα χρειαστεί να αντιμετωπίσει ο νέος Υπ. Παιδείας είναι το συνταξιοδοτικό ζήτημα των εκπαιδευτικών, το οποίο φαίνεται να οδεύει προς λύση. Ωστόσο, το θέμα αυτό είναι κάτι που θα απασχολήσει όχι μόνο τον κ. Προδρόμου, αλλά και τον νέο Υπουργό Οικονομικών, Κωνσταντίνο Πετρίδη, αφού οι δυό τους καλούνται να συνεχίσουν τις συζητήσεις με τις εκπαιδευτικές υπηρεσίες από το σημείο που έμειναν. 

Home