Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Τα κρούσματα πέφτουν, οι μάσκες μένουν

Της Κωνσταντίνας Χατζηανδρέα -
03.08.2022 - 06:30

Τα κρούσματα πέφτουν, οι μάσκες μένουν

Δεν αποχωριζόμαστε τις μάσκες - Ετοιμάζεται το πλάνο για το φθινόπωρο

Της Κωνσταντίνας Χατζηανδρέα

Σε καθοδική πορεία κινούνται οι επιδημιολογικοί δείκτες το τελευταίο διάστημα. Τόσο τα κρούσματα όσο και οι νοσηλείες μειώνονται σταδιακά με την βελτίωση της επιδημιολογικής εικόνας να σκορπά χαμόγελα αισιοδοξίας. 

>>> NEO - Brief Platinum, το πρώτο διαδραστικό περιοδικό από την Δημοσιογραφική Ομάδα της Brief. Κάνε δωρεάν εγγραφή ΕΔΩ για να παραλάβεις το πρώτο τεύχος με αποκλειστικό αφιέρωμα στις Φοιτητικές Εστίες <<<

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Μονάδας Επιδημιολογικής Επιτήρησης, το διάστημα 23-29 Ιουλίου εντοπίστηκαν συνολικά 6187 νέα κρούσματα. Τα περισσότερα κρούσματα καταγράφηκαν στην επαρχία Λευκωσίας, ακολουθεί η επαρχία Λεμεσού και τρίτη η επαρχία Λάρνακας.

Δείτε αναλυτικά τα κρούσματα ανά ηλικιακή ομάδα/επαρχία διαμονής για το διάστημα 23-29 Ιουλίου

1

Παράλληλα το περασμένο Σάββατο 30 Ιουλίου καταγράφηκαν 740 κρούσματα από 8.266 τεστ, ενώ την Κυριακή 31 Ιουλίου είχαμε 456 κρούσματα από 7.253 τεστ

Σε σχέση με τις συρροές κρουσμάτων, αυτές συνεχίζουν να παρατηρούνται κυρίως μεταξύ οικογενειών που συγκατοικούν στο ίδιο σπίτι και ευρύτερων κοινωνικών κύκλων που συναθροίζονται σε διάφορες εκδηλώσεις όπως είναι:

  • γάμοι 9 συρροές,  
  • ανοιχτή συναυλία 7 συρροές, 
  • club/Bar 9 συρροές, 
  • summer school/camps 20 συρροές, 
  • γυμναστήριο 3 συρροές, 
  • εργασιακό περιβάλλον 22 συρροές,  
  • γηροκομεία/ιδρύματα 4 συρροές, 

Συνολικά 267 κρούσματα ανέφεραν ότι κόλλησαν από κάποιο πρόσφατο ταξίδι τους (οι ταξιδιώτες από χώρες με τις περισσότερες λοιμώξεις: 104 Ελλάδα, 38 Ηνωμένο Βασίλειο, 18 Γαλλία, 17 Ιταλία, 9 Βουλγαρία). 

Δε φεύγει η μάσκα

Αρμόδια πηγή από το υπουργείο Υγείας ανέφερε στην OffsiteNews πως για την ώρα παρόλο που καταγράφεται μείωση των κρουσμάτων δεν τίθεται ζήτημα να αλλάξουν τα μέτρα που βρίσκονται σε ισχύ.

Αυτό συνεπάγεται με το ότι η μάσκα σε εσωτερικούς χώρους θα εξακολουθήσει να μας συντροφεύει. 

Σε σχέση με τον οδικό χάρτη που ετοιμάζεται με μέτρα για αντιμετώπιση πιθανής έξαρσης το φθινόπωρο, εκτιμάται ότι μετά τον 15Αύγουστο θα έχει ολοκληρωθεί. 

Home