Τα Κυπριακά Ταχυδρομεία παρέλαβαν ηλεκτροκίνητες μοτοσυκλέτες

Τα Κυπριακά Ταχυδρομεία παρέλαβαν ηλεκτροκίνητες μοτοσυκλέτες

"Tα Κυπριακά ταχυδρομεία παραλαμβάνουν σήμερα πέντε ηλεκτρικές μοτοσικλέτες"

Ομιλία εξέδωσε η ΥΜΕΕ κα Βασιλική Αναστασιάδου σε διάσκεψη Τύπου με την ευκαιρία της παραλαβής Ηλεκτρικών Μοτοσικλετών από τα Κυπριακά Ταχυδρομεία.

Αυτούσια η ομιλία:

Ο αιώνας που διανύουμε χαρακτηρίζεται από μία ιλιγγιώδη εξέλιξη της τεχνολογίας και χρήσης σύγχρονων μέσων μεταφοράς, εκμηδενίζοντας τις αποστάσεις, με αλόγιστη, τις πλείστες φορές, εκμετάλλευση των φυσικών πόρων αλλά και επιβάρυνση του φυσικού περιβάλλοντος, με όλες τις δυσάρεστες συνέπειες που βιώνει όλη η ανθρωπότητα ως αποτέλεσμα της κλιματικής αλλαγής.

Οι μεταφορές, ως ένας από τους κύριους τομείς του Υπουργείου μας, είναι ένας από τους μεγαλύτερους καταναλωτές ενέργειας παγκοσμίως, με ανάλογες εκπομπές ρύπων, επιβαρυντικές προς το περιβάλλον και τον άνθρωπο.

Σήμερα, καθίσταται επιτακτικά αναγκαίο όπως στρατευθούμε όλοι στην προσπάθεια για προστασία του περιβάλλοντος με πρώτο στόχο τη μείωση των εκπομπών ρύπων με τη χρήση εναλλακτικών πηγών ενέργειας φιλικών προς το περιβάλλον, όπως το φυσικό αέριο, η ηλεκτρική και ηλιακή ενέργεια.

Το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του, μέσα από συγκεκριμένες πολιτικές και δράσεις επιδιώκει να συμβάλει στην όλη προσπάθεια για ένα καλύτερο και καθαρότερο φυσικό περιβάλλον.

Η προσπάθεια για προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και η διασφάλιση συνθηκών βιώσιμης ανάπτυξης, δεν αποτελεί μόνο έργο της πολιτείας αλλά και ολόκληρης της κοινωνίας, των πολιτών, των επιχειρήσεων και των οργανωμένων συνόλων, αφού μόνο μέσω της συλλογικής προσπάθειας, ατομικής και εταιρικής ευθύνης θα καταστεί δυνατή η ευόδωση των στόχων μας, για ένα καλύτερο περιβάλλον για τη σημερινή γενιά αλλά και τις επερχόμενες γενιές.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, τα Κυπριακά Ταχυδρομεία, εφαρμόζοντας στην πράξη μέτρα προς αυτή την κατεύθυνση, παραλαμβάνουν σήμερα πέντε ηλεκτρικές μοτοσικλέτες, τελευταίας τεχνολογίας, που έχουν αποκτηθεί κατόπιν διαγωνισμού που προκήρυξε το Τμήμα Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών.

Οι μοτοσικλέτες αυτές, οι οποίες αποτελούν μέρος ενός ευρύτερου προγράμματος σταδιακής αντικατάστασης των  αντίστοιχων βενζινοκίνητων που ξεπερνούν τις 200, σε συνδυασμό με χρήση στο εγγύς μέλλον ηλεκτροκίνητων υπηρεσιακών οχημάτων, ως συμβαίνει σε όλους τους σύγχρονους Ταχυδρομικούς Οργανισμούς, θα συμβάλουν στη μείωση εκπομπών ρύπων και θα ενισχύσουν σημαντικά την προσπάθεια για ένα πιο καθαρό περιβάλλον στον τόπο μας με άμεσο αντίκτυπο στην υγεία και την ποιότητα ζωής.

Συνεχής έννοια μας είναι η τεχνολογία να υπηρετεί και το περιβάλλον ταυτόχρονα με τις βασικές καθημερινές ανθρώπινες ανάγκες, έτσι ώστε να δίνει λύσεις που να αποσκοπούν στην ουσιαστική καλυτέρευση της ζωής στον πλανήτη μας.

Κλείνοντας, θέλω να συγχαρώ θερμά τα Κυπριακά Ταχυδρομεία για την πρωτοβουλία τους αυτή.  Εύχομαι οι νέες μοτοσικλέτες να είναι καλοτάξιδες και να συμβάλουν με επιτυχία στο δύσκολο και απαιτητικό έργο που επιτελούν τα Κυπριακά Ταχυδρομεία.

Home