Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Τα νέα από Ευρωπαϊκή Επιτροπή και Ευρωκοινοβούλιο (ΒΙΝΤΕΟ)

Offsite Team -
09.12.2022 - 11:57

Τα νέα από Ευρωπαϊκή Επιτροπή και Ευρωκοινοβούλιο (ΒΙΝΤΕΟ)

Η δημοσιογραφική ομάδα της Offsite σας μεταφέρει την σημερινή επικαιρότητα

Αποστολή στις Βρυξέλλες ήταν τις προηγούμενες ημέρες ο αρχισυντάκτης της Digital Tree Σωτήρης Νικηφόρου μαζί με άλλους αρχισυντάκτες και δημοσιογράφους από την Κύπρο. Η ομάδα δημοσιογράφων από την Κύπρο επισκέφθηκε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή αλλά και το Ευρωκοινοβούλιο στις Βρυξέλλες και είχαν διάφορες συναντήσεις.

Σε παρέμβασή του στην εκπομπή Offsite on Air, ο Σωτήρης Νικηφόρου αρχικά αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία "[email protected]" -δημιουργία ενός ψηφιακού φακέλου ασθενών που θα είναι προσβάσιμος σε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ- που προωθεί η επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων Στέλλα Κυριακίδου. 

Παράλληλα μίλησε για το Ευρωπαϊκό Σχέδιο Καταπολέμησης του καρκίνου το οποίο τίθεται προς έγκριση ενώπιον των κρατών μελών.

Ταυτόχρονα, στις Βρυξέλλες προέκυψαν και αναφορές στις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας εις βάρος της Κύπρου, ενώ ο αρχισυντάκτης της Digital Tree μίλησε επίσης και για τις προτεραιότητες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το 2023. Το βάρος πέφτει σε συνέχιση της στήριξης της Ουκρανίας, στην αντιμετώπιση της Ενεργειακής κρίσης αλλά και στην ανάκαμψη των χωρών μετά την πανδημία. 

Στο Ευρωκοινοβούλιο, άρχισαν ήδη προετοιμασίες για τις Ευρωεκλογές του 2024. Επίσης η ομάδα δημοσιογράφων από την Κύπρο, συναντήθηκε και με Κύπριους Ευρωβουλευτές οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να αναφέρουν τις τελευταίες τους δράσεις μέσα από τη συμμετοχή τους στις διαφορές επιτροπές του Ευρωκοινοβουλίου. 

Παρακολουθήστε την παρέμβαση του αρχισυντάκτη της Digital Tree Σωτήρη Νικηφόρου

Home