Τα περιστατικά με ανήλικους στο τιμόνι προκαλούν προβληματισμό

Τα περιστατικά με ανήλικους στο τιμόνι προκαλούν προβληματισμό

Πάφος: 92 καταγγελίες σε έξι ώρες  για τροχαίες παραβάσεις
Δεν βάζουν μυαλό οι Κύπριοι παρά τα τροχαία !!

Δεν λένε να βάλουν μυαλό οι Κύπριοι Οδηγοί παρά τα συνεχιζόμενα τροχαία δυστυχήματα τα οποίο το τελευταίο διάστημα έφεραν το θάνατο έξι συνανθρώπων μας, καθώς τα κρούσματα παραβατικής συμπεριφοράς με την απουσία οδικής συνείδησης, συνεχίζονται.

Συγκεκριμένα καθημερινό φαινόμενο αποτελούν πλέον η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ αλλα και ναρκωτικών αλλά και οι οδηγοί που συλλαμβάνονται από την αστυνομία για την οδήγηση με υπερβολική ταχύτητα.

Σημειώνεται ότι αν και από πλευράς αστυνομίας εξαγγέλθηκαν και εφαρμόζονται αυστηρά μέτρα, μέλη της δύναμης εντοπίζουν καθημερινά σωρεία οδικών παραβάσεων. Συγκεκριμένα λίγες μετά την σύσκεψη στο Αρχηγείο για λήψη μέτρων μετά και από τα συνεχιζόμενα τροχαία δυστυχήματα 42χρονος στη Λάρνακα οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλης στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας.

Παράλληλα τα ξημερώματα της Τρίτης , 24χρονος οδηγούσε με υπερβολική ταχύτητα, έως και 182 χλμ την ώρα αντί του επιτρεπτού ορίου των 100 χλμ την ώρα στον αυτοκινητόδρομο Αγίας Νάπας – Ριζοελιάς, ενώ 22χρονος στην Αγία Νάπα εντοπίστηκε με ποσοστό αλκοόλης 56μg αντί 9μg, και θετικός σε προκαταρκτικό έλεγχο νάρκοτεστ. 

Ανήλικοι στο τιμόνι!!!

Μάστιγα πάει να καταστεί επίσης τις τελευταίες μέρες το φαινόμενο της οδήγησης από Ανήλικους με συνοδηγούς μάλιστα τους ίδιους τους γονείς τους.

Συγκεκριμένα τις τελευταίες 48 ώρες μέλη της τροχαίας εντόπισαν τέσσερις ανήλικους να οδηγούν με τη συνοδεία ή την ανοχή των γονιών τους, χωρίς να κατέχουν άδεια οδήγησης και χωρίς να καλύπτονται από πιστοποιητικό ασφάλειας. 

Μάλιστα όπως τόνισαν στην ιστοσελίδα μας πηγές από την αστυνομία φαίνεται να μην στέκει εμπόδιο για τους γονείς το γεγονός ότι η πιο πάνω πράξη συνιστά ποινικό αδίκημα με τους παρανομούντες γονείς να παραπέμπονται ενώπιον δικαστηρίου.

Τα πιο πάνω αδικήματα προκαλούν θλίψη τόσο στην αστυνομία όσο και στην κοινή γνώμη, με τους αρμόδιους να  προσπαθούν να βρουν τις λύσεις, λύσεις οι οποίες ωστόσο χωρίς και την απόκτηση οδικής συνείδησης δεν θα οδηγήσουν σε λύση του προβλήματος.  

Home